Επεξεργαστής 1 GHz για Smartphones από τη Marvell

Ένα νέο επεξεργαστή για PDA – Smartphones ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά η γνωστή εταιρεία Marvell. Ο νέος επεξεργαστής θα ονομάζεται PXA 168 και θα είναι χρονισμένος στο 1 GHz, γεγονός που τον κατατάσει στην κορυφή της κατηγορίας όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ.

Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό επεξεργαστή που, πέρα από τα smartphones, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PMPs, MIDs, ψηφιακές κορνίζες κλπ. Επιπλέον, ο νέος επεξεργαστής καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τις προοπτικές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος επεξεργαστής, εκτός από ταχύτατος, υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος από codecs και middleware.

Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει για κάποια αναμενόμενη συσκευή που θα ενσωματώνει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, αλλά περιμένω σύντομα να τον χρησιμοποιήσουν οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής smartphones και κυρίως συσκευών με Windows Mobile.

marvell-pxa168

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

1 Απάντηση

  1. Κάπου χάνουμε τη μπάλα! Τώρα στήνω εναν NAS με FreeBSD, με PIII@ 1Ghz και 512 ram… φαντάσου ότι θα μπορούσα να στήσω αυτόν το server σε ένα τέτοιο κινητό!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.