Δωρεάν Wi-Fi στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στις Βόρειες Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σκόπελο, για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Στα νησιά των Β. Σποράδων μπορεί να ταξιδέψει κανείς με συμβατικό πλοίο… ή ταχύπλοο κλειστού τύπου από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (λίγο πριν τα Καμένα Βούρλα), από το λιμάνι του Βόλου ή από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εδώ και χρόνια ταξιδεύω στη Σκόπελο μέσω του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου. Φέτος με περίμενε και μία ευχάριστη έκπληξη.

Όσο περίμενα να έρθει το ταχύπλοο “Speed Cat 1” έκανα μια αναζήτηση για δίκτυο Wi-Fi, χωρίς να περιμένω ότι θα βρω κάποιο δίκτυο… Διαψεύστηκα όμως, αφού το iPhone μου συνδέθηκε στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου του Αγίου Κωνσταντίνου!

Όταν επιβιβάστηκα στο ταχύπλοο άνοιξα το netbook και σέρφαρα για λίγο και η σύνδεση ήταν ενεργή ακόμα και όταν το ταχύπλοο απομακρύνθηκε αρκετά μέτρα από τον προβλήτα του λιμανιού.

Είδα και άλλους επιβάτες να ανοίγουν τα laptop/netbook και να συνδέονται για λίγο στο ίντερνετ, κάτι που σίγουρα θα τους έδωσε κάποια ικανοποίηση, αφού δεν χρειάστηκε να καταναλώσουν όγκο δεδομένων από το πακέτο mobile broadband που ενδεχομένως θα είχαν μαζί τους.

Απ΄όσο ξέρω και το λιμάνι του Πειραιά παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi στους ταξιδιώτες, όπως επίσης και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” (για 45 λεπτά).

Τι καλά που θα ήταν αν στα λιμάνια όλων των νησιών, σε όλα τα αεροδρόμια, σε όλους τους σταθμούς ΚΤΕΛ κλπ υπήρχαν δίκτυα για πρόσβαση των ταξιδιωτών στο ίντερνετ δωρεάν από τα laptop ή τα κινητά τους.

Κοστίζει ελάχιστα άλλωστε!

Free Wi-Fi, Agios Constantinos port

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

3 Απαντήσεις

  1. Πραγματικά θα πρέπει να γίνει καθεστώς το δωρεάν ιντερνετ σε τέτοιους δημόσιους χώρους. Ήδη χρησιμοποίησα το δωρεάν ιντερνετ στο αεροδρόμιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με επιτυχία, ενώ με εκνευρίζει το γεγονός ότι στα πλοία παρέχεται πρόσβαση στο ιντερνετ με πληρωμή. Στα πλοία αυτά θα έπρεπε να κοιτάξουν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες αντί να προσπαθούν να βγάλουν ακόμα περισσότερα χρήματα από τους επιβάτες…

  2. Στο http://www.jaba.gr περιλαμβάνονται λίστες με δωρεάν hotspots για όλους τους νομούς της Ελλάδος. Οι λίστες είναι ημιτελείς, αλλά ενημερώνονται τακτικά.

  3. αυτό το 45λεπτο όμως στο Ελ.Βενιζέλος όμως μου σπάει τα νεύρα.Και αν θέλω εγώ περισσότερο μπορώ να κάνω κάτι?π.χ να πληρώσω μετά να συνεχίσω.Όχι τίποτα άλλο αλλά μερικές φορές χρειάζεται να περιμένω και 12 ώρες απο την μία πτήση στην άλλη.Και πώς ακριβώς δουλεύει αυτό Γιάννη?Με mac adress?δηλαδή πως θα το “κοροιδέψουμε” λίγο το σύστημα?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.