Δημοτικές Εκλογές: Δωρεάν δοκιμή Google AdWords για όλους τους υποψήφιους

Εκλογές, Διαφήμιση στο Google AdWords

Ένα νέο πρόγραμμα δωρεάν δοκιμής online διαφήμισης μέσω του Google AdWords ανακοίνωσε σήμερα η Google, το οποίο αφορά όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες, Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους στις προσεχείς εκλογές.

Στην ανακοίνωσή της η Google αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Google αναγνωρίζει ότι η online προβολή δεν είναι απλά άλλη μία οδός επικοινωνίας των υποψηφίων με το εκλογικό σώμα, αλλά αναγκαιότητα, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν το Internet για να βρουν πληροφορίες για τους υποψήφιους και τις θέσεις τους».

Έτσι, η εταιρία ετοίμασε αυτό το πρόγραμμα ειδικά για τους υποψήφιους στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ώστε να δοκιμάσουν την online διαφήμιση με το κουπόνι για δωρεάν διαφήμιση αξίας 50 ευρώ μέσω του AdWords.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν κλικ στο www.google.gr/adwords/ekloges και να συμπληρώσουν την σύντομη φόρμα αίτησης οnline. Έπειτα θα λάβουν ένα email με το κουπόνι τους και οδηγίες για το πώς να ξεκινήσουν τις διαφημίσεις τους. Το πρόγραμμα προϋποθέτει οι ενδιαφερόμενοι να μη διαθέτουν ήδη λογαριασμό AdWords και να έχουν φυσικά ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η Google στηρίζει εκστρατείες σε κάθε στάδιο της πολιτικής διαδικασίας: από τη συγκέντρωση χρημάτων έως την ενθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο, το AdWords λειτουργεί ως μια πλατφόρμα εκδημοκρατισμού, προωθώντας τις καμπάνιες των υποψηφίων και ειδικότερα εκείνων που βρίσκουν το κόστος άλλων μέσων, όπως η τηλεόραση, απαγορευτικό.

2 Σχόλια
 • Avatar
  JohnKarak

  Σίγουρα το ποσό των 50 ευρώ δεν είναι κάτι wow, αλλά είναι οκ για μία δοκιμή της πλατφόρμας κλπ. Νομίζω ότι απευθύνεται και σε αυτούς τους υποψήφιους που δεν έχουν ένα μεγάλο ποσό να διαθέσουν για την γενικότερη προβολή τους και μπορούν να διαθέσουν ένα πιο “συγκρατημένο” ποσό σε διαφήμιση στο ίντερνετ που είναι πολύ φθηνότερη από τα άλλα μέσα/τρόπους προβολής.

 • Avatar
  mpampis

  Βασικά με τα 50 ευρώ δεν μου μοιάζει με πλατφόρμα εκδημοκρατισμού, αλλά με ψάρεμα πελατείας. Η κατάσταση φαίνεται να μένει ίδια. Ο υποψήφιος που έχει λεφτά θα προβληθεί και πάλι.
  Βέβαια η Google έχει μια τάση να μπλέκεται στα κοινά, αλλά μάλλον είναι για το δικό της συμφέρον και δεν το κάνει για το γενικότερο καλό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα