Γιατί διαφωνώ με την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ψήφο στην ηλικία των 16 ετών

Ψήφισα πριν από λίγο στο poll του Dora Web Team για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ψήφο από την ηλικία των 16 ετών και κάνω αυτό το post για να αναλύσω λιγάκι τους λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν οι νέοι απ΄την ηλικία των 16. Προσωπικά, έχοντας περάσει από την ηλικία των 16 (τώρα είμαι λίγο πριν κλείσω τα 24), θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία των 16…

Ήμουν παντελώς αδιάφορος για την πολιτική και ελάχιστα ενημερωμένος σχετικά με τον πολιτικό χώρο. Αν λοιπόν έπρεπε να ψηφίσω στα 16 μου νομίζω ότι μάλλον δεν θα πήγαινα να ψηφίσω καθόλου και το ίδιο πιστεύω ότι θα έκαναν και σήμερα αρκετοί νέοι σε αυτή την ηλικία. Βάσει των όσων βλέπω γύρω μου κλπ νομίζω ότι οι περισσότεροι θα ψήφιζαν αυτό που θα τους έλεγαν οι γονείς τους, οπότε πιστεύω ότι δεν θα ήταν καλό να ψηφίζουν οι νέοι απ΄τα 16 τους.

Όπως και να έχει βρίσκω πολύ θετικό όμως ένα τέτοιο poll, που δείχνει ότι η ΝΜ και η ομάδα της θέλουν να μάθουν από “πρώτο χέρι” τη γνώμη των πολιτών (όσων τέλος πάντων ψηφίσουν στο poll) σε μία πρόταση της ίδιας.

Δείτε επίσης τα tweets που έχουν γίνει με hashtag #vote16, αλλά και τα σχόλια για την πρόταση αυτή στο Facebook Fan Page της Ντόρας Μπακογιάννη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

2 Απαντήσεις

 1. Αν φήφιζαν οι 16ρηδες, θα είχαμε αναρχία φίλοι μου…

  Τα παιδιά αυτά είναι πολύ εύπλαστα, και πολύ εύκολα τους διαμορφώνεις τη γνώμη…

 2. Ψήφος στα 16 .. Χμμ.. Εγώ μάλλον θα έκανα σαν τρέλος να ψηφίσω αν είχα τότε την ευκαιρία , ακριβώς όπως η οδήγηση μου φαινόταν κάτι τόσο extreme και wow. Πέντε χρόνια αργότερα, το σκέφτομαι αν αξίζει να σηκωθώ για να ψηφίσω Οικολόγους κι έχω πουλήσει το αμάξι μου..

  Υστερα, διαφωνώ ότι οι 16χρονοί θα ψήφιζαν απαραίτητα ότι θα τους “ελέγαν οι γονείς τους”.
  Αν αυτό θα ίσχυε για μία μερίδα, περισσότερο λόγω επιρροης παρα ως διαταγή οπως το θέτεις, δεν έχει καμία διαφορά με τα 18 όπου πολλοί φοιτητές ψηφίζουν αυτό που θα ωφελήσει το επάγγελμα του πατέρα τους ή αναπαράγουν ιδεολογίες που περιρέουν μέσα στο σπιτι.

  Για ωριμότητα θα συμφωνήσω, αλλά μην ξεχνάς ότι αυτό που μας ενδιαφέρει στην ψήφο δεν είναι μόνο η κρίση, αλλά και τα συμφέροντα που έχουν οι ομάδες ψηφοφόρων. Με το εκπαιδευτικό σύστημα καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων, νομίζω οτι οι 16αρηδες είναι αρκετά ενδιαφερόμενοι.
  Τέλος, αν επιδιώκουμε ωριμότητα και βούληση στην ψήφο, μπορούμε να ανεβάσουμε το όριο στα 23 ή ακόμα και στα 30. Γερουσία δηλαδή.. Γιατί όχι ?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.