Βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είπαμε και σε κάτι όχι

Εκτός ΝΑΤΟ έμειναν τελικά τα Σκόπια, μετά το βέτο από την ελληνική πλευρά και τον Κώστα Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. Η πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αναβάλλεται πλέον μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής το φθινόπωρο, καθώς η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αν πρώτα δε βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Την ελληνική θέση στο θέμα υποστήριξαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, με τον Νικολά Σαρκοζί να είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της θέσης της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά “Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Έχω ουγγαρέζικες ρίζες, αλλά έχω και ελληνικές και τις αποδέχομαι πλήρως”.

Επιτέλους είπαμε όχι και σε κάτι και είναι καιρός πλέον να έχουμε μία σοβαρή στάση στα διεθνή δρώμενα και να μας υπολογίζουν περισσότερο σαν χώρα.

4 Σχόλια
 • Avatar
  χαχανούλι

  Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

  Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα… Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση…

  http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

  *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα … ντόπια!

  http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

  *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της … Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη…

  http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

  *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται … στην Makedonija!
  Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ…

 • Avatar
  χαχανούλι

  Έλα Αλέκο…

  Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος?

  ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???

  http://www.youtube.com/watch?v=ykwmS0ZUqq4

  Λυπάμαι πολύ!

  ΧΑΣΑΤΕ

 • Avatar
  zetas125

  Αδύναμοι δεν είμαστε, αλλά τα ζώα που ψηφίζει η πλειοψηφία δεν δρουν με γνώμονα το συμφέρον της χωράς και του λαού.

 • Avatar
  Dimitris

  Πολύ θετική εξέλιξη σίγουρα. Πάντως θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για το κομμάτι “μία σοβαρή στάση στα διεθνή δρώμενα και να μας υπολογίζουν περισσότερο σαν χώρα”.

  Πρέπει να καταλάβουμε πως η χώρα μας έχει πολύ ισχυρό λόγο και ρόλο στα Βαλκάνια τόσο από πολιτικής όσο και από οικονομικής άποψης. Είμασταν άλλωστε η πρώτη χώρα η οποία εντάχθηκε τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ε.Ε. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αυτό ακριβώς που έγινε τώρα με τα Σκόπια. Για να μπει κάποια από αυτές της χώρες θα πρέπει να έχει και την συγκατάθεση της Ελλάδας. Άρα όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε βρισκόμαστε σε εξαιρετική θέση.

  Κάτι ακόμα. Το διπλωματικό τέρας το οποίο ονομάζεται Τουρκία δεν έχει μπει στην Ε.Ε. και ούτε πρόκειται τα αμέσως επόμενα χρόνια. Που θέλω να καταλήξω. Δεν είμαστε τόσο αδύναμοι -πολιτικά- όσο δείχνουμε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα