XBLOG logo @2x

Τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12:00 το μεσημέρι και θα παραδοθεί στις 30 Μαρτίου στην οργανωτική επιτροπή «Πεκίνο 2008», στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 15:00. Η Πρωθιέρεια που θα παραλάβει την φλόγα θα είναι η Μαρία Ναυπλιώτου και θα την παραδώσει στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τάε Κβο Ντο Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Η τελευταία λαμπαδηδρόμος θα είναι η ασημένια Ολυμπιονίκης στο τριπλούν, Πηγή Δεβετζή, που θα φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 30 Μαρτίου.

Το προηγούμενο βράδυ η φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ τον βωμό θα ανάψει η αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, Βούλα Κοζομπολή. Το πρωί της Κυριακής η φλόγα θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη την πορεία προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, στα χέρια του διεθνή μπασκετμπολίστα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Συνολικά το ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 1.528 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα από συνολικά 605 λαμπαδηδρόμους. Θα διασχίσει 16 νομούς της χώρας, 43 δήμους, 4 κοινότητες και θα πραγματοποιηθούν 29 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.