XBLOG logo @2x

Η Sony έφτιαξε κάμερα κινητών με DRAM για λήψη βίντεο έως 1,000 fps!

Η Sony αποδεικνύει για άλλη μια φορά γιατί είναι η κορυφαία εταιρία στους αισθητήρες καμερών για smartphones, παρουσιάζοντας τον πρώτο BSI CMOS αισθητήρα με ενσωματωμένη μνήμη DRAM. Αυτές οι μνήμες διακρίνονται για την ταχύτητά τους, ενώ ταυτόχρονα είναι φθηνές, κάτι που τις κάνει ιδανικές για αυτή τη χρήση.

Η Sony κατάφερε να χωρέσει τη μνήμη DRAM ενδιάμεσα από το πλέγμα BSI (BackSide Illuminated) των pixels και του κυκλώματος που επεξεργάζεται το σήμα. Σύμφωνα με την εταιρία, η μνήμη μπορεί να διαβάσει ταχύτατα την εισερχόμενη πληροφορία (δηλαδή την εικόνα που καταγράφεται) και στη συνέχεια την στέλνει στον επεξεργαστή εικόνας.

Ενσωματώνοντας μνήμη στον αισθητήρα η Sony ενισχύει την ταχύτητα λήψης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όταν τοποθετηθεί αυτός ο αισθητήρας σε κινητό, θα μπορεί να τραβήξει super slow motion video σε ανάλυση full HD (1920 x 1080 pixels) έως 1,000 fps! Ο πρώτος αισθητήρας που έφτιαξαν έχει δυνατότητα λήψης 19.3MP μέσα σε 1/120 sec αντί για το συνηθισμένο 1/30 sec.

Το πρώτο εμπορικό chip της Sony με DRAM στον BSI CMOS αισθητήρα θα διαθέτει αισθητήρα 21.2MP μεγέθους 1.22μm με 125 MB DRAM και θα μπορεί να καταγράφει 4K βίντεο στα 60 fps ή full HD στα 240 fps. Αν και δεν ξέρουμε πότε θα μπει ή αν έχει ήδη μπει σε μαζική παραγωγή, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να τον δούμε στα φετινά Xperia smartphones.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.