XBLOG logo @2x

Διέρρευσε μεσαίας κατηγορίας phablet της Samsung με MediaTek chip

Η Samsung είναι από τις λίγες εταιρίες που παράγουν τα δικά τους chipsets για κινητά (Exynos), επομένως σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιεί τα δικά της, και σε άλλα της Qualcomm που θεωρείται η κορυφαία στον χώρο. Τώρα όμως για να ρίξει το κόστος των συσκευών αποφάσισε να στραφεί στις λύσεις της MediaTek.

Οι φήμες για το πρώτο Galaxy smartphone με επεξεργαστή της MediaTek είχαν βγει από πέρσι, όμως τώρα το κινητό παίρνει “σάρκα και οστά.” Όπως φαίνεται από αποτελέσματα benchmark του GFXBench, το κινητό είναι ένα μεσαίας κατηγορίας phablet που ενσωματώνει 5,7-ιντσών full HD οθόνη, οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο 2.3 GHz, 3 GB μνήμη RAM, ARM Mali-T880 μονάδα γραφικών και 32 GB χωρητικότητα.

Δεν έγινε γνωστό το όνομα του κινητού, όμως ξέρουμε ότι χρησιμοποιεί το chipset MediaTek Helio P20 το οποίο είναι από τα κορυφαία της εταιρίας. Σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε 12-megapixels κάμερες μπροστά και πίσω με δυνατότητα εγγραφής full HD βίντεο (αμφότερες) και το Android 7.0 Nougat για λειτουργικό σύστημα.

Η Samsung έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση τύπου στις 26 Φεβρουαρίου για να αποκαλύψει ένα νέο tablet-ναυαρχίδα, και ίσως αποκαλύψει το πρώτο της MediaTek smartphone εκεί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.