XBLOG logo @2x

Εξαφανίστηκε η Ελλάδα από τη λίστα με τις χώρες στις ρυθμίσεις του Facebook Mobile!

Με μία αρκετά δυσάρεστη έκπληξη έρχονται αντιμέτωποι αυτές τις μέρες όσοι μπουν στις ρυθμίσεις λογαριασμού τους στο Facebook, προκειμένου να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο!

Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής:

Αν χρησιμοποιείς το Facebook στα αγγλικά και μπεις στα Account Settings > Mobile, για να καταχωρίσεις το κινητό σου τηλέφωνο (για να μπορείς να λαμβάνεις friend requests, μηνύματα, wall posts και staus updates στο κινητό ή να ανεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο), πατώντας “Add Phone”, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις τη χώρα σου και μετά τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς για να δηλώσεις το κινητό σου.

Η έκπληξη είναι ότι η Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες δεν υπάρχει!

Δείτε το screenshot (κάντε κλικ για μεγέθυνση) με τη λίστα με τις χώρες και την απουσία της Ελλάδας, που εμφανίζεται σε όσους χρησιμοποιούν το Facebook στα αγγλικά.

Αν τώρα χρησιμοποιείς το Facebook στα ελληνικά και μπεις στις Ρυθμίσεις Λογαριασμού > Κινητό, για να καταχωρίσεις το κινητό σου τηλέφωνο για την ενεργοποίηση του Facebook Mobile, πατώντας «Εγγραφείτε στα Μηνύματα Κειμένου του Facebook», το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις τη χώρα σου και μετά τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς για να δηλώσεις το κινητό σου.

Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα δεν εμφανίζεται ως Ελλάδα, αλλά ως «Διαμέρισμα της Ελλάδας»! Και στη λίστα με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, δεν εμφανίζονται οι ελληνικές εταιρίες, δηλαδή Cosmote, Vodafone, Wind, αλλά οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας των Σκοπίων, δηλαδή ONE Macedonia, T-Mobile Macedonia και Vip operator!

Δείτε τα screenshot (κάντε κλικ για μεγέθυνση) όπου η Ελλάδα εμφανίζεται ως «Διαμέρισμα της Ελλάδας» και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δεν είναι οι ελληνικοί αλλά των Σκοπίων! Αυτό εμφανίζεται σε όσους χρησιμοποιούν το Facebook στα ελληνικά.

Η Ελλάδα εμφανίζεται ως Διαμέρισμα της Ελλάδας Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στα Σκόπια αντί για Ελλάδα

Γιατί γίνεται αυτό;

Προφανώς αυτό το θέμα θέλω να πιστεύω ότι προέκυψε από την απροσεξία ή τον λανθασμένο χειρισμό κάποιου τεχνικού του Facebook για παράδειγμα και όχι «εσκεμμένη» εξαφάνιση της Ελλάδας.

Γιατί το λέω αυτό; Όταν είχα καταχωρίσει εγώ το κινητό μου κάνοντας την διαδικασία που περιγράφω παραπάνω μέσα από τις Ρυθμίσεις Λογαριασμού, η Ελλάδα υπήρχε κανονικά στη λίστα με τις χώρες, όπως και οι ελληνικοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: NewsDay.gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.