XBLOG logo @2x

Το Snapdragon 835 της Qualcomm είναι εδώ και υποστηρίζει τα Windows 10

Η Qualcomm παρευρέθηκε στην φετινή έκθεση CES 2017 και παρουσίασε αναλυτικά το νέο chipset Snapdragon 835 που έχει σχεδιαστεί για φορητές συσκευές (smartphones και tablets), κράνη εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας, κάμερες ασφαλείας, tablet PC και συσκευές με Windows 10.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το νέο chip καταναλώνει 25% λιγότερη ενέργεια από το μοντέλο 820 και είναι 35% μικρότερο (κατασκευάζεται με τη διαδικασία των 10nm FinFET). Ενσωματώνει οκτώ πυρήνες επεξεργαστή Kryo 280, τον επεξεργαστή ψηφιακού σήματος Hexagon 682 και τη νέα μονάδα γραφικών Adreno 540 της εταιρίας η οποία παράγει καλύτερα τρισδιάστατα γραφικά και θα βελτιώσει τις δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας των συσκευών.

Το Qualcomm Snapdragon 835 είναι ικανό να υποστηρίξει Ultra HD premium (HDR10) βίντεο, ευρεία γκάμα χρωμάτων (10-bit displays) και τρισδιάστατο ήχο. Για την σύνδεση με τον “έξω κόσμο” η κατασκευάστρια έχει ενσωματώσει Bluetooth 5.0 και το modem X16 LTE το οποίο υποστηρίζει WiFi 802.11ad για Multi-gigabit συνδεσιμότητα και ταχύτητες Gigabit μέσω LTE.

Όπως είχε ανακοινωθεί και πριν, το Snapdragon 835 είναι το πρώτο chip της εταιρίας που έρχεται με την τεχνολογία ταχείας φόρτισης Quick Charge 4.0. Η νέα έκδοση υποστηρίζει πλήρως το πρότυπο USB-C, φορτίζει 20% ταχύτερα από το Quick Charge 3.0 και έρχεται με νέες προστασίες ενάντια στην υπερθέρμανση. Η νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης μπορεί να προσφέρει 5 ώρες χρήσης με μόλις 5 λεπτά φόρτισης, σύμφωνα με τους ίδιους.

Ο νέος Snapdragon αναμένεται να εμφανιστεί σε συσκευές σύντομα. Τα LG G6 και Samsung Galaxy S8 που θα ανακοινωθούν στην MWC σε ένα μήνα αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα το χρησιμοποιούν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.