XBLOG logo @2x

Η Intel ανακοινώνει κύκλο εργασιών $13,5 δις για το δεύτερο τρίμηνο

H Intel ανακοίνωσε σήμερα κύκλο εργασιών (GAAP) $13,5 δις για το δεύτερο τρίμηνο, λειτουργικά κέρδη $1,3 δις, καθαρά κέρδη $1,3 δις και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,27 δολάρια. H Intel ανακοίνωσε κύκλο εργασιών (non-GAAP) $3,2 δις, λειτουργικά κέρδη $3,2 δις, καθαρά κέρδη $2,9 δις και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,59 δολάρια.Η εταιρεία είχε έσοδα περίπου $3,8 δις από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα $1,2 δις και χρησιμοποίησε $804 εκατομμύρια για την επαναγορά 26 εκατομμυρίων μετοχών.

“Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις μας και η κερδοφορία μας υπήρξε καλύτερη της αναμενόμενης” ανέφερε ο κ. Brian Krzanich, CEO της Intel. ” Επιπλέον, η δράση μας για την αναδιάρθρωση με στόχο την επιτάχυνση της Intel, εξελίσσεται με βάση το σχεδιασμό μας. Κερδίζουμε έδαφος με την είσοδο στο δεύτερο εξάμηνο. Ενώ παραμένουμε προσεκτικοί με την αγορά των PC, προβλέπουμε ανάπτυξη το 2016 με βάση τους τομείς των data center, Internet of Things και προγραμματιζόμενων (programmable) λύσεων.”

Βασικές Τάσεις στις Επιχειρηματικές Μονάδες για το δεύτερο τρίμηνο*

  • Το Client Computing Group πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους $7,3 δις, που αποτελεί διαδοχική μείωση 3% και μείωση 3% από το προηγούμενο έτος.
  • Το Data Center Group σημείωσε κύκλο εργασιών $4,0 δις, που αποτελεί διαδοχική αύξηση τριμήνου 1% και αύξηση 5% από το προηγούμενο έτος.
  • Ο κύκλος εργασιών του Internet of Things Group ανήλθε σε $572 εκατ. σημειώνοντας μείωση 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και άνοδο 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Ο κύκλος εργασιών του τμήματος μη πτητικών (non Volatile) μνημών ανήλθε σε $554 εκατ. σημειώνοντας πτώση 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Ο κύκλος εργασιών του Intel Security Group ανήλθε σε $537 εκατ. σημειώνοντας σταθερότητα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και άνοδο 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Ο κύκλος εργασιών του τμήματος Προγραμματιζόμενων (Programmable) Λύσεων ανήλθε σε $465 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι η συγκρινόμενη περίοδος δεν περιλαμβάνει $99 εκατ. εσόδων ως αποτέλεσμα εξαγορών.

*Το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχε 14 εβδομάδες εργασιών σε σχέση με το τυπικό τρίμηνο 13 εβδομάδων καθώς η εταιρεία ομαλοποίησε το οικονομικό της έτος με το ημερολογιακό έτος.

Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί πίνακες των οικονομικών αποτεσμάτων υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της Intel στη διεύθυνση: http://www.intc.com/results.cfm

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.