XBLOG logo @2x

Αφιέρωμα: Ελληνικά Fashion Blogs

Όταν οι κριτικοί μόδας και οι σχεδιαστές διάσημων οίκων αναφέρουν το fashion blogging ως τον «εκδημοκρατισμό της μόδας» έχουν στο μυαλό τους τις απανταχού bloggers που φέρνουν τις εκάστοτε τάσεις στα μέτρα τους, προσαρμόζοντάς τες η καθεμία στο δικό της στυλ και δείχνοντας το δρόμο στις υπόλοιπες.

Jak & Jil, Fashionista, Olivia Palermo, The Man Repeller, Fashion Toast, Kenza είναι μερικά μόνο από τα fashion blogs που δέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέψεις, αλλά και την προσοχή του κόσμου της μόδας.

Στα χνάρια των διεθνών «συναδέλφων» τους κινούνται και τα «δικά μας», εγχώρια fashion blogs, πέντε από τα οποία ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε.

Miss Margaret Cruzemark

Συγκαταλέγεται στη λίστα μας και δικαίως, καθώς είναι από τις πρώτες που ξεκίνησαν να ασχολούνται το 2009, προτού το fashion blogging γίνει mainstream. Υψηλή μόδα, streetstyle, ψαγμένοι σχεδιαστές, διεθνή εξώφυλλα και μια δυναμική παρουσία στο facebook με σχόλια που σκοτώνουν!

P.S. Για όσους δεν ενδιαφέρονται για την μόδα, μπορούν απλώς να ακούσουν τις απίθανες μουσικάρες στο blog της. Επισκεφθείτε το στη διεύθυνση margaretcruzemark.blogspot.gr.

Fashion Reactor

Το blog τους ξεχωρίζει από ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής για τον δυναμικό και industrial χαρακτήρα και την extreme αισθητική του. Οι προτάσεις που βγαίνουν από τον «αντιδραστήρα της μόδας» που έχουν στήσει τα τρία κορίτσια μόνο συνηθισμένες δεν είναι, μιας και οι ίδιες εμπλέκονται ενεργά με τον κόσμο της μόδας.

Συνεντεύξεις μεΈλληνες σχεδιαστές, αφιερώματα σε μύθους της μόδας, μια γεύση από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και άλλων πόλεων, αλλά και η αγαπημένη στήλη «how to wear it» μας έκαναν να το λατρέψουμε. Επισκεφθείτε το στη διεύθυνση fashionreactor.blogspot.gr.

Style Limelight

Η Ντένα του style-limelight αποτελεί την απόδειξη ότι o κανόνας «less is more» βρίσκει εφαρμογή και στον κόσμο της μόδας.

Στο blog της θα βρείτε απλά αλλά υπέρκομψα street style personal outfits, celebrities’ style αλλά και πολλές προτάσεις για online shopping και beauty tips. Επισκεφθείτε το στη διεύθυνση style-limelight.blogspot.gr.

All You Need Is Style

Με την χαμογελαστή της παρουσία και τις στυλιστικές της προτάσεις, η Φιλιώ δίνει χρώμα και ένταση στις μέρες σας, ενώ ο φακός της απαθανατίζει κάθετι που ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Από τα πιο δροσερά και νεανικά blog που συναντήσαμε. Επισκεφθείτε το στη διεύθυνση allyouneedisstyle.com.

Cloudline Chic Flows

Το απόλυτο chic ‘n classy blog που αναζητά τα σημεία στα οποία συναντιούνται οι διάφορες μορφές της τέχνης και αποκαλύπτει την μόδα μέσα από την ποίηση και την λογοτεχνία.

Το αγαπήσαμε γιατί εκπέμπει ζωντάνια, φαντασία, δημιουργικότητα και μια διάθεση νεορομαντισμού. Επισκεφθείτε το στη διεύθυνση cloudlinechicflows.blogspot.gr.

Διαβάστε επίσης παλαιότερο αφιέρωμα που είχε κάνει το XBLOG.gr στα ελληνικά fashion blogs!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.