XBLOG logo @2x

Το σχέδιο του Elon Musk να δημιουργήσει ζωή στον Άρη σε λιγότερο από 100 χρόνια

Ο Elon Musk αποκάλυψε στο κοινό τα φιλόδοξά του σχέδια να κάνει τον Άρη έναν κατοικήσιμο πλανήτη. Ο Elon θεωρεί ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζει σε δύο ή και περισσότερους πλανήτες και η εταιρία του, SpaceX, έχει σχέδιο να στείλει ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.

Μέσω ενός βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Elon Musk κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, και μπορεί κανείς να βρει στο κανάλι της SpaceX στο YouTube, εξηγεί πως με την χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων της μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα να αφήσει την Γη και να κάνει πατρίδα της ξένα εδάφη.

Ουσιαστικά ο Musk θέλει η SpaceX να φτιάξει ένα επανδρωμένο σκάφος που θα στείλει ανθρώπους στο διάστημα, και με έναν βοηθητικό πύραυλο να ανεφοδιάσει με καύσιμα το σκάφος πριν αυτό ανοίξει τα ηλιακά πάνελ του προς την πορεία του προς τον Άρη. Το ταξίδι θα έχει κόστος λιγότερο από $200.000 για κάθε επιβάτη.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, τα επόμενα 40 με 100 χρόνια η ανθρωπότητα θα μπορεί να έχει δημιουργήσει μία αποικία στον Άρη, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια πιστεύει ότι θα είναι έτοιμο το σκάφος για να μεταφέρει επιβάτες στον Άρη.

Στην επίδειξη βλέπουμε ότι χρόνια μετά την αποίκηση του πλανήτη, θα αρχίσει να γίνει κατοικήσιμος με ωκεανούς και δάση. Σημείωσε επίσης ότι στην επιφάνεια του πλανήτη θα βρούμε μεθάνιο προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε σαν πηγή ενέργειας.

Τα σκάφη τα οποία θα ταξιδεύουν στον Άρη θα είναι εφοδιασμένα με 42 κινητήρες Raptor, οι οποίοι θα προσφέρουν ώθηση 128 Meganewton, δηλαδή τέσσερις περίπου φορές η ώθηση που προσέφερε ένας πύραυλος Saturn V στην εποχή του προγράμματος Apollo. Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές στους κινητήρες αυτούς. Τέλος, ο Elon τόνισε ότι τα σκάφη του θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες αποστολές, όπως είναι το ταξίδι στον δορυφόρο του Δία, Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε πώς θα μεταφερθούν οι άνθρωποι στον Άρη στο παραπάνω βίντεο, στο λεπτό “16:56”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.