XBLOG logo @2x

Digea: Η ψηφιακή τηλεόραση έρχεται στην Αττική

Πλησιάζει η ημέρα που θα ξεκινήσει από την Digea η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με ψηφιακό σήμα στην περιοχή της Αττικής! Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουνίου θα βλέπουμε «ψηφιακά» Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, Σκάι και Star…

Η εκπομπή ψηφιακού σήματος, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 21161/08, θα γίνεται από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία γενικότερα ήδη βλέπει «ψηφιακά» από τις 14 Ιανουαρίου 2010.

Το αναλογικό σήμα θα σταματήσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, ενώ θα συνεχίσει η εκπομπή αναλογικού σήματος από τα κέντρα Υμηττού και Πάρνηθας, με το τελευταίο κέντρο εκπομπής να μην συμμετέχει στη μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή».

Θα βλέπω επιτέλους τηλεόραση χωρίς χιόνια και άλλα προβλήματα;

Με την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση οι κάτοικοι της Αθήνας, του ευρύτερου λεκανοπεδίου της Αττικής, των δυτικών παραλίων των Κυκλάδων και της νοτιοδυτικής Εύβοιας θα βλέπουν άψογη εικόνα με κρυστάλλινο ήχο, ενώ πλέον δεν θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα λήψης που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων, από την Γλυφάδα έως το Σούνιο.

Τι χρειάζεται για να δω ψηφιακή τηλεόραση;

Για την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση θα πρέπει ο τηλεθεατής να διαθέτει τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη που να υποστηρίζει τεχνολογία MPEG4. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τηλεόραση με τέτοια τεχνολογία, μπορείτε να αγοράσετε έναν αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει τεχνολογία MPEG4 και να τον συνδέσετε στην τηλεόρασή σας.

Οι δέκτες αυτοί πωλούνται σε πολλά καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και η τιμή τους ξεκινάει από τα 40 ευρώ. Σημαντικό: Δεν μπορείτε να συνδέσετε έναν δέκτη MPEG4 σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις, οπότε για κάθε τηλεόραση -που δεν υποστηρίζει τεχνολογία MPEG4- θα πρέπει να αγοράσετε και έναν αποκωδικοποιητή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site της Digea www.digea.gr ή να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο 14510 και να μιλήσετε με τους εκπροσώπους της Digea.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.