XBLOG logo @2x

Το 2-σε-1 Dell Latitude 5285 είναι το ασφαλέστερο tablet της αγοράς

Η Dell είναι από τις κορυφαίες εταιρίες που στοχεύουν το επαγγελματικό κοινό, και το αποδεικνύει ξανά με το νέο υβριδικό tablet Dell Latitude 5285. Το νέο tablet θα παρουσιαστεί στην έκθεση τεχνολογίας CES 2017 στο Λας Βέγκας και αποτελεί έναν ακόμα ανταγωνιστή του Surface Pro της Microsoft.

Το Dell Latitude 5285 σχεδιαστικά είναι παρόμοιο με το Surface Pro, δηλαδή έχει παρόμοιο minimal design, βάση στήριξης και αποσπώμενο πληκτρολόγιο. Επίσης είναι παρόμοιο και στο hardware, καθώς έρχεται με παρόμοιες επιλογές στον επεξεργαστή και στη μνήμη.

Σε αντίθεση όμως με το Surface Pro, το Latitude 5285 είναι αρκετά πιο ασφαλές. Πέρα από την κρυπτογράφηση των αρχείων και τους κλασικούς κωδικούς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ξεκλείδωμα μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος ή μέσω κάρτας επειδή ενσωματώνει contactless smart card reader μέσω NFC και smart card reader πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο FIPS 201. Ακόμη, όσοι επιλέξετε ένα πιο ακριβό μοντέλο θα έχετε και κάμερα υπέρυθρων για ταυτοποίηση μέσω του Windows Hello. Έτσι μπορείτε να κάνετε το tablet σας απαραβίαστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το νέο Dell XPS 13 είναι ένα κορυφαίο convertible laptop με Windows

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Dell Latitude 5285 ενσωματώνει 12,3-ιντσών full HD οθόνη με υποστήριξη γραφίδας (δεν είναι γνωστό αν θα προσφέρεται δωρεάν), Intel Core Kaby Lake επεξεργαστή 7ης γενιάς, Intel HD Graphics 620 μονάδα γραφικών, 4GB/8GB/16GB μνήμη RAM, 256GB/512GB/1TB χωρητικότητα και 42Wh μπαταρία για αυτονομία ωρών. Όλα αυτά βρίσκονται σε ένα σώμα μεγέθους 292 x 208.8 x 9.76mm και βάρους μικρότερο από 1kg.

Η Dell έχει τοποθετήσει επίσης μια 8-megapixels κάμερα στο πίσω μέρος και μια 5-megapixels μπροστά για τις βίντεο-κλήσεις. Επίσης δεν ξέχασε να βάλει δύο στέρεο ηχεία και τέσσερα μικρόφωνα για καθαρό ήχο. Για συνδεσιμότητα έχει WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, NFC και επιλογή 4G LTE (Qualcomm X7) και για θύρες δύο USB Type-C και μία USB 3.0. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι τρέχει τα Windows 10 Pro.

Θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιανουαρίου με τιμή για το βασικό μοντέλο τα $899. Το αποσπώμενο πληκτρολόγιο θα πωλείται ξεχωριστά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.