XBLOG logo @2x

Cinema | Νέες ταινίες: Ο θεός της σφαγής, Άδικος κόσμος, The Muppets, Το χρονικό

Απολαυστική η νέα κινηματογραφική εβδομάδα φέρνει ταινίες για κάθε διάθεση!

Αναμφισβήτητα, ελληνική βραβευμένη παραγωγή του «Άδικου Κόσμου» ξεχωρίζει, όπως και η επιστροφή στη μεγάλη οθόνη των αγαπημένων μας Muppets από τα παιδικά μας χρόνια.

Καλές προβολές!

Ο θεός της σφαγής

Βασισμένη στο θεατρικό έργο της Yasmina Reza, το οποίο ανέβηκε πέρυσι και στην αθηναϊκή σκηνή, η ταινία του πολύπαθου Roman Polanski αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς διαδραματίζεται εξ΄ολοκλήρου σε ένα διαμέρισμα όπου δύο ζευγάρια συναντώνται για να επιλύσουν τη διαμάχη μεταξύ των παιδιών τους.

Έχοντας υπό τις οδηγίες τους σπουδαίους ηθοποιούς, Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz και John C. Reilly, δημιουργεί ένα σατιρικό δράμα χαρακτήρων και μια ανατομία στις ψυχώσεις του σύγχρονου ανθρώπου.

Άδικος κόσμος

Έχοντας αποσπάσει δύο διακρίσεις στο διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν, Βραβείο Σκηνοθεσίας και Α΄ Ανδρικού ρόλου, η ταινία του Φίλιππου Τσίτσου έρχεται και στις ελληνικές αίθουσες. Ο Σωτήρης, τον οποίο υποδύεται εκπληκτικά ο Αντώνης Καφετζόπουλος, είναι ένας προανακριτής της Αστυνομίας, ο οποίος αποφασίζει να απονέμει τη δικαιοσύνη με βάση την προσωπική του ηθική.

Ενώ έχει αποφασίσει να είναι δίκαιος, διαπράττει ένα έγκλημα, καθώς άθελά του σκοτώνει έναν άνθρωπο. Άψογη σκηνοθεσία, φωτογραφία και αίσθηση ισορροπίας σε μια εποχή που το ελληνικό σινεμά χρειαζόταν ένα «φιλί της ζωής».

The Muppets

Οι χαρακτήρες του διάσημου Muppet show, με το κλασικό πλέον κομμάτι στους τίτλους αρχής, επιστρέφουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία, προσπαθώντας αυτή τη φορά να σώσουν το θέατρό τους.

Εκτός από τον απολαυστικό Jason Segel που γράφει και πρωταγωνιστεί και την Amy Adams, στο μιούζικαλ συμμετέχουν και πολλά γνωστά ονόματα του Hollywood, όπως οι  Zach Galifianakis, Emily Blunt, Neil Patrick Harris και Whoopi Goldberg.


Το χρονικό

Τρεις φίλοι αποκτούν μυστηριωδώς υπερφυσικές δυνάμεις, σύντομα, όμως, τα πράγματα ξεφεύγουν από τις αθώες φάρσες και ανακαλύπτουν τη σκοτεινή τους πλευρά. Ενδιαφέρουσα περιπέτεια, αξιοπρεπή εφέ και γυρισμένη με  handycam κατά το πρότυπο των The Blair Witch Project και Cloverfield.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.