XBLOG logo @2x

Asus Zenbo: Ένα “χαριτωμένο” ρομπότ για το σπίτι σας

Η Asus παρευρέθηκε στην έκθεση τεχνολογίας Computex Taipei και παρουσίασε το Asus Zenbo, ένα οικιακό ρομπότ που υπόσχεται να κρατήσει συντροφιά σε εσάς, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.

Η πρόεδρος της Asus, Jonney Shih, παρουσίασε το Zenbo σαν ένα διαχειριστή έξυπνων σπιτιών, φύλακα ασφαλείας, βοηθό στη κουζίνα και οικογενειακό φωτογράφο. Εμφανισιακά μοιάζει σαν ένα iMac G4 να καβαλάει ένα Sony Rolly, όμως λειτουργεί σαν τα Amazon Echo και Google Home “υπακούοντας” στις φωνητικές εντολές του χρήστη.

Μερικές από τις λειτουργίες του Asus Zenbo περιλαμβάνουν αγορά προϊόντων, δημιουργία και είσοδο σε λογαριασμούς, εισαγωγή κωδικών πρόσβασης με τη φωνή, λήψη φωτογραφιών, χορός, και ανάγνωση παραμυθιών στα παιδιά. Επίσης, η Asus αναφέρει ότι μπορεί να βοηθάει ηλικιωμένους σε μια δύσκολη κατάσταση. Για παράδειγμα, σε μια επίδειξη ένας παππούς έπεσε και δεν μπορούσε να κουνηθεί, το ρομπότ έβγαλε μια φωτογραφία και την έστειλε στην εγγονή του για να έρθει να τον βοηθήσει. Ή ένα άλλο παράδειγμα δείχνει ότι το Zenbo υπενθυμίζει πότε πρέπει ο παππούς να πάρει το χάπι του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει μια οικογένεια:

Η τιμή του Zenbo ανέρχεται στα $599, και εφόσον φαίνεται ότι μιλάει μόνο Αγγλικά θα κυκλοφορήσει σε λίγες αγορές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.