XBLOG logo @2x

Η Apple μηνύει την Qualcomm για 1 δισ. δολάρια

Ήρθε και η σειρά της Qualcomm να πάει στα δικαστήρια με την Apple, μετά την μήνυση που κατέθεσε η δεύτερη εναντίον της πρώτης. Ο λόγος της μήνυσης έχει να κάνει με τα -υπερβολικά- ποσά που χρεώνει τον Αμερικάνικο κολοσσό η Qualcomm για βασικά cellular standards, στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε στο παρελθόν.

Η Apple αναφέρει ότι για πολλά χρόνια η Qualcomm την χρεώνει για χρήση τεχνολογιών με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση. Η Apple επίσης ισχυρίζεται ότι πληρώνει πέντε φορές περισσότερο για την τεχνολογία cellular standards απ ότι άλλες εταιρείες.

Η εταιρεία του Κουπερτίνο ζητάει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την Qualcomm, δηλαδή ένα ποσό το οποίο έπρεπε να επιστρέψει η Ταϊβανέζικη εταιρεία στην Apple ως έκπτωση που της είχε υποσχεθεί αλλά τελικά δεν το έκανε.

Η απάντηση της Qualcomm δεν άργησε να έρθει μέσω του Γενικού συμβούλου της, ο οποίος θεωρεί αβάσιμες τις κατηγορίες της Αpple και ότι ενθαρρύνουν τις επιθέσεις των αρχών κατά της εταιρείας του. Πληροφοριακά, λίγες μέρες πριν, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α. (FTC) υπέβαλε μήνυση κατά της Qualcomm για επιβολή μονοπωλιακής πολιτικής, αναγκάζοντας την Αpple να χρησιμοποιεί μόνο δικά της LTE chips.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.