Αναλυτής: Η Apple ετοιμάζει “αόρατο” Touch ID και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου για τα iPhone

Τα μελλοντικά iPhone μπορεί να μην έχουν απλά μια κυρτή οθόνη τύπου Samsung Galaxy. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities, που πολλές φορές έχει δίκιο, πιστεύει ότι η Apple σχεδιάζει έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID για τα μελλοντικά iPhone και iPad. Για να τον κρύψει, θα τοποθετήσει έναν οπτικό αισθητήρα κάτω από την οθόνη. Η ανάπτυξή του είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με τον αναλυτή, αλλά δεν θα είναι έτοιμος για τα επερχόμενα μοντέλα του 2017.

Στο μέλλον ίσως να μην χρειάζεστε αισθητήρα δαχτυλικών όμως. Ο Kuo ισχυρίζεται ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (όχι απλά αναγνώριση ίριδας) στα νέα iPhone, και ίσως αφαιρέσει εντελώς το Touch ID αργότερα. Η αναγνώριση προσώπου υπάρχει στο Android εδώ χρόνια (από την έκδοση 4.0) όμως δεν την χρησιμοποιεί κανείς και δεν έχει προχωρήσει η εξέλιξή της. Για να πει ότι “απλά δουλεύει,” η Apple θα πρέπει να την κάνει αξιόπιστη και γρήγορη, να μην ξεγελιέται από φωτογραφίες και να δουλεύει ακόμα και στο σκοτάδι.

Ακόμη, ο ίδιος λέει ότι το 3D Touch δεν θα δουλεύει σωστά στο κυρτό OLED πάνελ του iPhone 8. Επομένως η Apple θα τοποθετήσει έναν “φιλμ αισθητήρα” στην οθόνη ο οποίος θα προσφέρει μεγαλύτερη ευαισθησία και περισσότερα επίπεδα πίεσης.

Όπως πάντα, δεν θα πρέπει να παίρνουμε αυτούς τους ισχυρισμούς τοις μετρητοίς. Ο αναλυτής έχει τις πηγές του αλλά μπορεί να έχει λανθασμένες πληροφορίες ή η Apple μπορεί απλά να αλλάξει τα σχέδια της. Μην ξαφνιαστείτε άμα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ενσωματωθούν στα επόμενα κινητά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.