XBLOG logo @2x

Blogging tips

Στα δυόμιση χρόνια που bloggάρω έχω λάβει αρκετά emails από φίλους και γνωστούς, αλλά και από αναγνώστες που διαβάζουν το xblog.gr και σκέφτονται να ξεκινήσουν το δικό τους blog, με ερωτήσεις του στυλ ποια πλατφόρμα για blogging προτείνω, tips και συμβουλές, μέχρι και να προτείνω όνομα για blog!

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο ξάδερφός μου, ο οποίος με το που έβαλε adsl, από τα πρώτα πράγματα που θέλησε να κάνει ήταν να ανοίξει blog! Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, οι ερωτήσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή…

Ποια πλατφόρμα να χρησιμοποιήσω; Blogger ή WordPress; Πώς να το ονομάσω; Τι να γράφω; Πώς ανεβάζω φωτογραφία; Πώς βάζω link; Μπορώ να ανεβάζω μία φωτογραφία, να κλικάρει ο αναγνώστης και να βλέπει περισσότερες; Αν θέλω μπορώ να σβήσω μετά κάποιο post ή ακόμα και όλο το blog;

Του απαντούσα σε όλες τις ερωτήσεις, “κράζοντάς” τον παράλληλα αρκετά, γιατί πολύ απλά ψάχνοντας στη Google και σε άλλα sites μπορεί να βρει τις απαντήσεις που θέλει! Του εξήγησα κάποια πράγματα για τους blog aggregators, του υπέδειξα και 2-3 sites που θα βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του για τα blogs κλπ. Το καλύτερο θα ήταν να του δείξω 2-3 πράγματα από κοντά, αλλά λόγω αρκετών υποχρεώσεων αυτό το διάστημα αυτό δεν είναι εφικτό.

Πού θέλω να καταλήξω; Οι ερωτήσεις του ξαδέλφου μου, σε συνδυασμό και με ερωτήσεις ή απορίες που μου θέτουν κατά καιρούς φίλοι, γνωστοί και αναγνώστες, με έκαναν να πάρω την απόφαση να δημοσιεύσω μία σειρά από post, στα οποία θα προσπαθήσω να δώσω κάποια βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος που ξεκινάει τώρα ή σκέφτεται να ξεκινήσει το δικό του blog. Έχοντας χρησιμοποιήσει για πάνω από 2 χρόνια και τις δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες για blogging νομίζω ότι τις γνωρίζω αρκετά καλά και μπορώ να ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά τους, προτείνοντας παράλληλα ποια είναι η πιο κατάλληλη και γιατί για κάποιον που ξεκινάει τώρα το blogging.

Πιστεύω μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο να προλάβω να ετοιμάσω το πρώτο post, το οποίο θα είναι μια μικρή εισαγωγή για το blogging. Να πω σε αυτό το σημείο ότι σε αρκετά blogs έχουν δημοσιευτεί παρόμοια “how to” σχετικά με το blogging, ο λόγος που ξεκινάω κι εγώ κάτι τέτοιο είναι για να γράψω τα πράγματα περισσότερο από τη δική μου σκοπιά, πώς μου φάνηκαν εμένα κάποιες υπηρεσίες και δυνατότητες κλπ.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.