XBLOG logo @2x

Μεγάλα διαφημιστικά banners: Ό,τι χειρότερο για χρήστες netbook

Έχω ξαναγράψει πόσο ενοχλητικά είναι τα διαφημιστικά banners σε μερικά portals, που αν τολμήσεις και πλησιάσεις με το ποντίκι σου το banner απλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν τη σελίδα!

Μπαίνεις να διαβάσεις μερικές ειδήσεις και αντ΄αυτού βρίσκεσαι να ψάχνεις το κουμπί “close” της διαφήμισης για να κλείσεις αυτό το ενοχλητικό τερατούργημα!

Αν αυτά τα τεράστια banners ενοχλούν μία φορά κάποιον που σερφάρει από το laptop του που έχει οθόνη 15-17 ιντσών με ανάλυση 1440 x 900 pixels, σκεφτείτε πόσο ενοχλούν κάποιον που σερφάρει από ένα netbook με οθόνη 10 ιντσών με ανάλυση 1024 x 600 pixels!

Το παραπάνω screenshot είναι από το χώρο που κατέλαβε στην οθόνη μου το banner της Cosmote, ενώ το παρακάτω screenshot είναι από τον firefox σε Full Screen mode, όπου οκ δε μου καλύπτει το banner ολόκληρη την οθόνη, αλλά τη μισή!

in.gr διαφήμιση Cosmote - 2

Ήθελα να΄ξερα όλοι αυτοί οι έμπειροι διαφημιστές και οι υπεύθυνοι διαφήμισης των portals απ΄την άλλη δε σκέφτονται πόσο ενοχλούνται οι χρήστες από τέτοια banners; Ναι, οκ είναι πολλά τα λεφτά για τέτοια banners, όσο πιο μεγάλο τόσο πιο ακριβό, αλλά ας μπει ένα μέτρο πια!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.