XBLOG logo @2x

Nokia N97: Η ναυαρχίδα της Nokia με οθόνη αφής

Απ΄ότι φαίνεται η Nokia αποφάσισε να κάνει στροφή στα touchscreen κινητά. Μετά την ανακοίνωση του 5800 Xpress Music, έρχεται το νέο θηρίο της σειράς N να ενσωματώσει όλες τις εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες που κυκλοφορούν, καθώς και μια τεράστια οθόνη αφής.

Το Ν97, λοιπόν, με οθόνη αφής 3,5″ ανάλυσης 640 x 360 pixels, αναμένεται να κλέψει τις καρδιές των φίλων της Nokia. Φυσικά το Ν97 έρχεται εφοδιασμένο με λειτουργικό Symbian S60 και καθιστά τη Nokia και πάλι ανταγωνιστική απέναντι στα touchscreen κινητά των αντιπάλων της.

Μπορεί η Nokia να έκανε ένα μεγάλο βήμα ενσωματώνοντας οθόνη αφής στο Ν97, αλλά, συνεχίζοντας να πιστεύει ότι οι οθόνες αφής δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως το πληκτρολόγιο, πράγμα που συμμερίζομαι κι εγώ, ενσωμάτωσε στο N97 QWERTY πληκτρολόγιο για εύκολη και ταχύτατη πληκτρολόγηση.

Ας περάσουμε όμως στα υπόλοιπα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου.

Πρώτα απ΄όλα το Ν97 έρχεται εξοπλισμένο με ψηφιακή κάμερα ανάλυσης 5 megapixels, που ως συνήθως τα οπτικά της τμήματα έχουν κατασκευαστεί από την Carl Zeiss. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η λειτουργία της αυτόματης εστίασης, καθώς και όλες εκείνες οι δυνατότητες οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη βελτιστοποίηση των λήψεων.

Σε σκοτεινά περιβάλλοντα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα δύο λευκά LEDs, που υποδύονται το ρόλο του φλας. Εκτός από τη φωτογράφιση, η ψηφιακή κάμερα του τηλεφώνου θα επιτρέψει και την καταγραφή βίντεο MPEG-4 στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και στα 640 x 480 pixels (VGA). Ίσως κάποιοι απογοητευτούν από την μη ενσωμάτωση 8 megapixels κάμερα στο Ν97, αλλά πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ανέβαζε αρκετά το ήδη υψηλό κόστος της συσκευής.

Από ένα τέτοιο τηλέφωνο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν λειτουργίες όπως Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.0, και φυσικά η υποστήριξη υπηρεσιών 3G και της τεχνολογίας HSDPA.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η ενσωματωμένη μνήμη του τηλεφώνου που ανέρχεται στα 32 GB, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 48 GB με την προσθήκη καρτών micoSD.

Το κινητό αναμένεται να φτάσει στις προθήκες των καταστημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2009, ενώ το κόστος του θα ανέρχεται στα 550 ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται οι φόροι.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.