XBLOG logo @2x

Nokia 6260 Slide: Το πρώτο έξυπνο Dumb Phone της φινλανδικής εταιρείας

Μπορεί το νέο Nokia 6260 slide να μην διαθέτει λειτουργικό Symbian S60, ωστόσο η μαμά εταιρεία φρόντισε να το εφοδιάσει με δυνατότητες που θα ζήλευαν πολλά έξυπνα τηλέφωνα.

Πρώρα απ΄όλα το 6260 slide διαθέτει το νέο εξελιγμένο λειτουργικό S40 που απ΄ότι φαίνεται θα είναι αρκετά ανανεωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και ικανό να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Εκτός από το νέο λειτουργικό S40, το 6260 διαθέτει και μια εκπληκτική οθόνη 2,4″ 320 x 480 pixels που ελπίζουμε να τη συναντήσουμε και σε άλλα νέα μοντέλα της φινλανδικής εταιρείας.

Όσον αφορά τις multimedia δυνατότητες της συσκευής, αυτό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει είναι ο αισθητήρας CMOS των 5 megapixel που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών μέγιστης ανάλυσης 2560 x 1920 pixels, ενώ επιπρόσθετα είναι δυνατή και η καταγραφή βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο 6290 ο φακός της κάμερας έχει την πιστοποίηση της Carl Zeiss.

Εκτός από την πολύ καλή κάμερα, το 6260 δεν πάει πίσω και στον τομέα της μουσικής. Διαθέτει media player για την αναπαραγωγή αρχείων ήχου μορφής MP3, WAV, WMA, WMA 10, WMA 10 Pro, WMA 9, eAAC+ κ.α. Σύμφωνα με τη φινλανδική εταιρεία υπάρχει και η δυνατότητα ισοστάθμισης του ήχου (equalizer). Τα multimedia αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν είτε στην εσωτερική μνήμη (200 MB), είτε σε κάρτες μνήμης μορφής microSD.

Άκρως εντυπωσιακές είναι και οι δυνατότητες του τηλεφώνου όσον αφορά τη συνδεσιμότητα. Η υποστήριξη HSDPA και HSUPA, καθώς και το ενσωματωμένο Wi-Fi, δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να σερφάρει από οποιοδήποτε σημείο με μεγάλες ταχύτητες.

Τέλος, το ενσωματωμένο GPS του τηλεφώνου έρχεται για να κάνει την ζωή σας πιο εύκολη και να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στους δρόμους της πόλης.

Το Nokia 6260 slide αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2009 με τιμή προ φόρων 299 ευρώ.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.