XBLOG logo @2x

Prepaid Cards για ασφαλείς αγορές στο internet

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια το internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας και όλο και περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αρκετές από τις καθημερινές τους δουλειές, πολύ λίγοι είναι οι Έλληνες που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές μέσω του διαδικτύου.

Μόλις το 4% των Ελλήνων πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ανέρχεται στο 20%.  Ο κύριος λόγος της μη πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι η επιφύλαξη των Ελλήνων καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα για να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους συναλλαγές.

Ο φόβος, λοιπόν, μήπως κάποιος χάκερ χρησιμοποιήσει τα προσωπικά τους στοιχεία και τον προσωπικό τους κωδικό οδηγεί τους περισσότερους Έλληνες στη χρήση μόνο των παραδοσιακών τρόπων αγοράς.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως νομίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές. Πλέον δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα για να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας μέσω του διαδικτύου. Αρκεί μία προπληρωμένη κάρτα ή μία χρεωστική κάρτα για γρήγορες, εύκολες και πάνω απ΄όλα ασφαλείς αγορές.

Οι προπληρωμένες κάρτες, λοιπόν, είναι η ιδανική λύση για αγορές μέσω internet, αφού μπορείτε να τις γεμίζετε με το ακριβές ποσό που θέλετε να ξοδέψετε και να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας με ασφάλεια, χωρίς τον φόβο των χάκερ. Ακόμα και αν κάποιος σας κλέψει τα στοιχεία της κάρτας, η ζημιά θα είναι ελάχιστη έως μηδενική, αφού το πιστωτικό όριο είναι πολύ μικρό.

Με μία γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο εντόπισα τρεις προπληρωμένες κάρτες στην ελληνική αγορά:

  • Την προπληρωμένη Eurobank Visa από τη Eurobank, που σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε αγορές μέχρι 1000 ευρώ.
  • Και τέλος την Prepaid Card από την Τράπεζα Κύπρου, με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές ανάλογα με το ποσό που της έχει φορτώσει.

Απ΄την άλλη πλευρά οι χρεωστικές κάρτες λειτουργούν παρόμοια με τις πιστωτικές, με βασική διαφορά ότι δεν παρέχουν στον κάτοχο τους πίστωση για τις αγορές, αλλά το ποσό της συναλλαγής μεταφέρεται αυτόματα από το λογαριασμό του κατόχου στο λογαριασμό του εμπόρου.

Το πλεονέκτημα για τον καταναλωτή που θέλει να πραγματοποιήσει αγορές μέσω internet είναι ότι με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας ελέγχει το ύψος των αγορών, γιατί δεν ξοδεύει χρήματα τα οποία δεν έχει υπολογίσει.

Οι χρεωστικές κάρτες εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές – χρήστες να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό ξεχωριστό από τον κανονικό τους, όπου καταθέτουν συγκεκριμένο ποσό, για να χρησιμοποιείται σε αγορές μέσω internet.

Νομίζω, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε κάποιες από τις απόψεις σας για τις ηλεκτρονικές αγορές και να αρχίσετε να πραγματοποιείτε τέτοιου είδους συναλλαγές χωρίς φόβο, χρησιμοποιώντας πάντα τα κατάλληλα μέσα συναλλαγής.

[photo by Bogdanz]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.