XBLOG logo @2x

Γιατί η ΕΣΗΕΑ δεν δέχεται τα portals ως ειδησεογραφικά μέσα;

Σήμερα ήταν η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ενώσεις συντακτών και τεχνικών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα δεν μεταδόθηκαν ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στα κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ αύριο δε θα κυκλοφορήσουν και οι εφημερίδες.

Η ΕΣΗΕΑ, αν και άργησε να πάρει την απόφαση συμμετοχής ή μη στην απεργία, κάλεσε και τους εργαζομένους στα portals να συμμετάσχουν στην απεργία, όπως κάνει πάντα. Και πάντα οι εργαζόμενοι στα περισσότερα portals συμμετέχουν στην απεργία.

Η ΕΣΗΕΑ όμως απ΄την άλλη εδώ και χρόνια “παίζει” με τους εργαζόμενους στα διαδικτυακά μέσα, δεν δέχεται τα portals ως ειδησεογραφικά μέσα και δεν δέχεται τους εργαζόμενους στα portals για μέλη της.

Γιατί;

Καιρό τώρα ακούγονται διάφορα, ότι κάποια στιγμή θα τους δεχτεί, αλλά κάθε χρόνο τα ίδια… Ενώ δε λείπουν και κάποιοι “δημοσιογράφοι” που έχουν το θράσος να αποκαλούν τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε portals “δημόσιους υπάλληλους της δημοσιογραφίας”!

Στα portals πλέον απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ πολλές φορές σημαντικές αποκαλύψεις γίνονται πρώτα μέσα από το διαδίκτυο και μετά ακολουθούν οι εφημερίδες, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Πολλά portals έχουν επισκεψιμότητα που ξεπερνάει τις 70.000-150.000 επισκέψεις τη μέρα. Αλήθεια πόσες εφημερίδες πουλάνε 70.000 φύλλα τη μέρα;

[photo by Markus Merz]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.