XBLOG logo @2x

Ξηλώθηκαν οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Χθες ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις αποξήλωσης των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από συνεργεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί αυθαίρεται από τις εταιρίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Η χθεσινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε τρία σημεία του 6ου Διαμερίσματος [επί των οδών Αριστοτέλους, Νεμέσεως και Γανυμίδου], όπου αποξηλώθηκαν τρεις κεραίες κατόπιν τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Νίκου Αβραμίδη.

«Σήμερα ξεκίνησε η τρίτη φάση αποξήλωσης αυθαίρετων κεραιών κινητής τηλεφωνίας -κατόπιν τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων- και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες της Αθήνας ότι μετά την εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε περίπου το 50% των ήδη καταγεγραμμένων αυθαίρετων κεραιών. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία, ειδικότερα σε περιοχές και γειτονιές όπως είναι αυτή εδώ της Κυψέλης, που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και δίπλα από τις κεραίες λειτουργούν σχολεία», δήλωσε ο κ. Αβραμίδης μετά την αποξήλωση των κεραιών.

Σήμερα, Τετάρτη 26 Μαΐου, αποξηλώθηκαν οι παράνομες κεραίες που βρίσκονταν στα εξής σημεία:

  • μία κεραία επί της οδού Στρ. Δαγκλή 28 στις 08:00 (4o Διαμέρισμα)
  • μία κεραία επί της οδού Λένoρμαν 104 στις 10:00 (4o Διαμέρισμα)
  • μία κεραία επί της οδού Ισμήνης 57 στη 13:00 (4o Διαμέρισμα)

Η επιχείρηση αποξήλωσης των αυθαίρετων κεραιών αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή 28 Μαΐου, οπότε και θα αποξηλωθούν κεραίες που βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

  • δύο κεραίες επί της οδού Καλλισθένoυς 66 στις 08:00 (3o Διαμέρισμα)
  • μία κεραία επί της οδού Δημoχάρoυς 23 & Μ. Μερκoύρη 20 στη 13:00 (1o Διαμέρισμα)

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.