XBLOG logo @2x

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Πρόστιμο 95.000 ευρώ για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Πρόστιμα συνολικού ύψους 585.100 ευρώ επιβλήθηκαν σε 28 επιχειρήσεις, με αποφάσεις της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου και κατόπιν εισήγησης της Δ/νσης Προστασίας Καταναλωτή…

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 13α του Νόμου 2251/1994 για την «Προστασία των καταναλωτών».

Σε βάρος της εταιρίας ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε. επιβλήθηκε μετά από καταγγελίες καταναλωτών χρηματικό πρόστιμο ύψους 95.000 € για καταστρατήγηση των διατάξεων του άρθρου 9γ «Απαγόρευση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών» του Ν.2251/94, σε συνδυασμό με το άρθρο 9στ εδάφιο ε’ του ιδίου νόμου για παραπλανητική εμπορική πρακτική.

Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία πρόβαλε στο ηλεκτρονικό της κατάστημα την διάθεση προς πώληση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην τιμή των 2,10 €, τα οποία εντούτοις δεν διέθετε σε αρκετές ποσότητες, ούτε γνωστοποιούσε στους καταναλωτές που επιδίωκαν να τα παραγγείλουν τους οποιουσδήποτε εύλογους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε τελικά να τα προμηθεύσει.

«Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεχίζει σταθερά τους ελέγχους στην αγορά, διερευνά περαιτέρω καταγγελίες καταναλωτών και ασκεί τις εποπτικές της αρμοδιότητες, με αδιαπραγμάτευτο στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτικού κοινού», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.