XBLOG logo @2x

Best Post Awards, με εκπλήξεις τα αποτελέσματα

Την Τρίτη που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Nixon η εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Best Post Awards 2009 και η απονομή των βραβείων και των δώρων στους νικητές. Τα αποτελέσματα επεφύλασσαν πολλές εκπλήξεις όπως θα δείτε παρακάτω.

Πριν την εκδήλωση είχα μάθει ότι μέσα στα blog posts που πήραν τις περισσότερες ψήφους δεν περιλαμβάνονται τα “μεγάλα” και πιο γνωστά blog, οπότε περίμενα να ανακοινωθούν τα σχετικά αποτελέσματα. Βρέθηκα στο Nixon για την εκδήλωση απονομής, ωστόσο αν και η πρόσκληση έλεγε ότι η εκδήλωση απονομής είναι στις 8 το βράδυ, μέχρι τις 9 δεν είχε ξεκινήσει, οπότε έφυγα και έμαθα τα αποτελέσματα μετά.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι οι χρήστες κλήθηκαν μέσα από το www.bestpostawards.gr να προτείνουν και να ψηφίσουν blog posts για πέντε κατηγορίες: Περιβάλλον, Μηχανοκίνηση, Πολιτισμός, Ταξίδια και Τεχνολογία.

Τα post που αναδείχθηκαν πρώτα

Οι πέντε bloggers, τα post των οποίων αναδείχθηκαν πρώτα στην κατηγορία τους βάσει της ψηφοφορίας, κέρδισαν από μία οθόνη LG Slim LED LCD W86L 24 ιντσών, ενώ οι υπόλοιποι 10 bloggers τα post των οποίων ψηφίστηκαν στην 2η και 3η θέση κάθε κατηγορίας παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα.

Πόσα post προτάθηκαν και πόσοι ψήφισαν;

Ο διαγωνισμός διήρκεσε συνολικά περίπου δύο μήνες. Από τις 5/11 έως τις 6/12 έγιναν από τους χρήστες οι προτάσεις των blog post που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, ενώ από τις 7/12 έως τις 20/12 πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, βάσει της οποίας αναδείχθηκαν τα πρώτα post κάθε κατηγορίας. Συνολικά προτάθηκαν 295 posts στις 5 κατηγορίες, ενώ ο αριθμός των χρηστών-μελών που ψήφισαν ξεπέρασε τους 1400.

Σχόλια για την διεξαγωγή του διαγωνισμού

Καταρχήν να αναφέρω ότι είδα από την αρχή θετικά την ιδέα του διαγωνισμού, αφού πιστεύω ότι όλες αυτές οι κινήσεις που γίνονται λίγο ή πολύ δίνουν κάποια ώθηση στην ελληνική κοινότητα των blogs, ενώ απ΄ότι έμαθα και ανακοινώθηκε και επίσημα από την εταιρία, η LG σκοπεύει να διοργανώσει εκ νέου τον διαγωνισμό και το 2010. Ωστόσο είχα από την αρχή κάποιες ενστάσεις, που αφορούν κυρίως στην υλοποίηση του website του διαγωνισμού και την εμφάνιση των συμμετοχών.

Συγκεκριμένα, έτσι όπως υλοποιήθηκε το website, τα προτεινόμενα post εμφανίζονταν σε κάθε κατηγορία ανά 11. Για παράδειγμα, στην κατηγορία “Τεχνολογία” που ήταν και τα περισσότερα προτεινόμενα post, ο χρήστης είχε να δει 13 σελίδες με post (11 post σε κάθε σελίδα), ενώ όσα post καταχωρήθηκαν για ψηφοφορία στην αρχή του διαγωνισμού πήγαν στις τελευταίες σελίδες και τα πιο πρόσφατα στις πρώτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα post που ψηφίστηκαν πρώτα στις κατηγορίες τους ήταν όλα τα πιο πρόσφατα καταχωρημένα και εμφανίζονταν στην πρώτη σελίδα της κάθε κατηγορίας, ενώ και τα post που ψηφίστηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση κάθε κατηγορίας εμφανίζονταν και αυτά όλα στην πρώτη σελίδα της κατηγορίας τους (με εξαίρεση το πρώτο post της κατηγορίας “Τεχνολογία” που εμφανιζόταν στην τρίτη σελίδα από τις 13 σελίδες).

Έτσι είναι λογικό οι περισσότεροι χρήστες που μπήκαν να ψηφίσουν να μην κάτσουν να δουν όλες τις σελίδες με τα προτεινόμενα post σε κάθε κατηγορία, αλλά να ρίξουν μια ματιά στις 2-3 πρώτες σελίδες κάθε κατηγορίας και να αποφασίσουν ποιο post θα ψηφίσουν. Θεωρώ λοιπόν ότι ίσως θα ήταν καλύτερο και πιο δίκαιο για όλα τα blog αν τα post εμφανίζονταν με τυχαία σειρά κάθε φορά που έμπαινε κάποιος να ψηφίσει.

Φυσικά πάντα όταν γίνεται κάτι πρώτη φορά είναι λογικό να υπάρξουν διάφορα λάθη, παραλείψεις, αστοχίες κλπ, οπότε απλά γράφω τα παραπάνω σχόλια περιμένοντας ότι η υλοποίηση και η διεξαγωγή του διαγωνισμού την επόμενη φορά θα είναι καλύτερη από όλες τις πλευρές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.