XBLOG logo @2x

Wibiya Toolbar για το site/blog σας

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω αρκετά σχετικά με το τι plugins ή/και άλλες πρόσθετες λειτουργίες μπορώ να προσθέσω στο xblog, που θα βολεύουν περισσότερο τους χρήστες και θα παρέχουν μία όσο γίνεται πιο εύκολη και άνετη πλοήγηση.

Έχοντας δει σε αρκετά άλλα site και blog το Wibiya Toolbar αποφάσισα να κάνω κι εγώ μια δοκιμή, η οποία όμως δεν στέφθηκε από επιτυχία, αφού μετά την ενεργοποίηση του plugin του Wibiya κάποια προβλήματα στη συνολική εμφάνιση και λειτουργία του xblog με ανάγκασαν να απενεργοποιήσω άμεσα το plugin.

Τι είναι το Wibiya

Πρόκειται για μία toolbar (μπάρα εργαλείων) που τοποθετείται στο κάτω μέρος ενός site/blog και η οποία δίνει στους χρήστες διάφορες επιλογές, όπως ας πούμε να δουν τα πιο πρόσφατα post, να κάνουν μετάφραση σε άλλες γλώσσες, να κάνουν αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά ή να δουν τα προφίλ/σελίδες του εκάστοτε blogger που χρησιμοποιεί το toolbar σε άλλα site (πχ Facebook, YouTube, Flickr κλπ).

Σε ποιες πλατφόρμες μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Η Wibiya toolbar είναι διαθέσιμη σε αρκετές εκδόσεις και μπορεί να εγκατασταθεί σε μια πληθώρα από πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι πλατφόρμες: WordPress, Blogger, Typepad, Drupal, Joomla, Ning, vBulletin.

Πώς το εγκαθιστώ στο WordPress blog μου;

Για να εγκαταστήσεις την Wibiya toolbar στο wordpress blog σου χρειάζεται να ακολουθήσεις μερικά πολύ απλά βήματα. Πρώτα-πρώτα χρειάζεται ένα γρήγορο registration στο www.wibiya.com, όπου δηλώνεις το όνομά σου, ένα email, κωδικό πρόσβασης, καθώς επίσης και το όνομα και το url του site/blog σου. Στη συνέχεια επιλέγεις το theme του toolbar σου (είναι διαθέσιμοι διάφοροι χρωματικοί συνδυασμοί) και επιλέγεις ποιες λειτουργίες θα συμπεριληφθούν στην toolbar. Αμέσως μετά κατεβάζεις ένα zip αρχείο, το οποίο ανεβάζεις ως plugin στο wordpress blog σου, το εγκαθιστάς και στη συνέχεια πρέπει να εισάγεις έναν κωδικό (ID), τον οποίο σου δίνει το wibiya.com προς το τέλος της εγγραφής.

Είναι beta! Τα προβλήματα που συνάντησα

Η Wibiya toolbar ακόμα είναι σε δοκιμαστική -beta- έκδοση, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν η “ασυμβατότητα” που συνάντησα φταίει η Wibya ή το theme του xblog. Συγκεκριμένα με το που εγκατέστησα το Wibiya plugin στο WordPress του xblog, συνάντησα τα εξής προβλήματα: Δεν εμφανιζόταν καμία πληροφορία στα tabs που έχω δεξιά στο sidebar (Featured Posts, Comments, Εγγραφή RSS, Tags), ενώ δεν έπαιζαν σωστά τα πέντε featured posts που εμφανίζονται στο πάνω μέρος της κεντρικής σελίδας του xblog.gr. Έτσι, η απενεργοποίηση του plugin ήταν μονόδρομος για μένα, μέχρι τη στιγμή που θα βρω λίγο χρόνο να κοιτάξω πιο αναλυτικά τι φταίει (ή να “αγγαρέψω” κάποιον WordPress master να το κάνει χεχε).

Μέχρι στιγμής έχω εντοπίσει να χρησιμοποιούν το Wibiya Toolbar 2-3 sites που επισκέπτομαι συχνά: Away.gr και LoveCooking.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.