XBLOG logo @2x

“Δες την Ψηφιακά”, παράταση μέχρι 30/1/2010 για τα φοιτητικά laptop

Παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2010 αποφάσισε να δώσει το Yπουργείο Παιδείας στην δράση “Δες την Ψηφιακά”, μέσω της οποίας παρέχει το δικαίωμα απόκτησης νέου φορητού υπολογιστή στο 25% των νεοεισαχθέντων φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, σύμφωνα με τη βαθμολογία εισαγωγής. Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όλοι οι φοιτητές που εισάγονται ως «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-09 και 2009-10.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, 16.091 φοιτητές αξιοποίησαν τη Δράση και προμηθεύτηκαν το laptop της επιλογής τους, από 582 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα!

Σκοπός του Υπουργείου Παιδείας μέσω της δράσης «Δες την Ψηφιακά 2.0» είναι η καθιέρωση μιας νέας αντίληψης στην χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και ευρεία διάθεση ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου, στην συμμετοχική μάθηση, στην αμφίδρομη δημιουργικότητα εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, και στην αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων στο internet.

Σε όλους τους δικαιούχους έχει αποσταλεί ενημερωτική επιστολή μαζί με προσωπικό κωδικό, για την απόκτηση του laptop. Οι δικαιούχοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό, την ταυτότητά τους και το φοιτητικό πάσο ή βεβαίωση από τη Γραμματεία της σχολής τους, μπορούν να προμηθευτούν το laptop που θέλουν από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών, καταβάλλοντας το υπόλοιπο της αξίας του.

Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ. Ειδικά για τους «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» η μέγιστη επιδότηση ορίστηκε στα 800 ευρώ. Η προμήθεια των επιδοτούμενων laptop ξεκίνησε στις 21/12/2009 και θα ολοκληρωθεί στις 30/1/2010, αντί για τις 23/1/2010 που είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.destinpsifiaka.gr ή τηλεφωνικά στο 801-11-85-100.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.