XBLOG logo @2x

Τα στραβά και τα ανάποδα των εκλογών

Εθνικές Εκλογές 2009

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, έτσι και σε αυτή των Εθνικών Εκλογών 2009, δεν έλειψαν τα στραβά, ανάποδα και ευτράπελα. Στα περισσότερα εκλογικά τμήματα η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε απροβλημάτιστα, με κάποια μικροπρόβλήματα να παρατηρούνται σε κάποια άλλα. Από συνηθισμένα προβλήματα όπως να μην εμφανιστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών, μέχρι πιο ασυνήθιστα όπως ένας πολίτης που αφού ψήφισε γύρισε πίσω και ζήτησε να επιστραφεί η ψήφος του!

Ας δούμε τα προβλήματα πιο αναλυτικά, όπως δημοσιεύτηκαν και στο zougla.gr.

  • Καβάλα: Δεν πήγε για εφορευτική, πήγε να ψηφίσει
    Σε εκλογικό τμήμα της Καβάλας, ένας άνδρας που ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανίστηκε στις 6 το πρωί όπως είχε υποχρέωση να κάνει, εμφανίστηκε όμως λίγες ώρες μετά για να ψηφίσει! Όταν τον ενημέρωσαν ότι ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής εκείνος αντέδρασε χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα άσεμνες εκφράσεις, με αποτέλεσμα η δικαστική αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος να ζητήσει την σύλληψή του.
  • Κιλκίς: Εκλογικός αντιπρόσωπος κλείδωσε την εφορευτική επιτροπή!
    Στο εκλογικό τμήμα 145 του Κιλκίς ένας εκλογικός αντιπρόσωπος του ΚΚΕ, μεγάλος σε ηλικία, κλείδωσε μέσα στην αίθουσα την εφορευτική επιτροπή μαζί με την δικαστική αντιπρόσωπο για άγνωστους λόγους! Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να απελευθερωθούν και να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία. Ο εκλογικός αντιπρόσωπος παρουσιάστηκε λίγη ώρα αργότερα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
  • Ήπειρος: Προβλήματα στις εφορευτικές
    Με προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε πολλά εκλογικά τμήματα στην Ήπειρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εκλογικό τμήμα 183 στα Ιωάννινα, όπου το πρωί υπήρχε μόλις ένα άτομο στην εφορευτική επιτροπή που εκτελούσε χρέη γραμματέα, με αποτέλεσμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος να αναλάβει καθόκοντα εφορευτικής επιτροπής, μοιράζοντας ψηφοδέλτια και φακέλους. Αντίστοιχα προβλήματα με απουσίες στις εφορευτικές επιτροπές παρατηρήθηκε σε πολλά άλλα εκλογικά τμήματα.
  • Πελοπόννησος: Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων
    Σε εκλογικά τμήματα της Καλαμάτας και της Κορίνθου δήλωσαν ασθενείς 4 και 5 δικαστικοί αντιπρόσωποι αντίστοιχα οι οποίοι και αντικαταστάθηκαν άμεσα, ενώ δεν ήταν λίγα τα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν αρχικά με λιγότερα μέλη εφορευτικών επιτροπών από όσα ήταν απαραίτητα, αφού αρκετοί πολίτες δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν καθήκοντα. Σε χωριά περιφερειών της Σπάρτης και της Καλαμάτας χρειάστηκε η συμβολή των Αρχών για να συγκροτηθούν εφορευτικές επιτροπές.
  • Αγρίνιο: Απαίτησε να του επιστραφεί η ψήφος του!
    Σε εκλογικό τμήμα του Αγρινίου ένας πολίτης αφού ψήφισε επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα και απαίτησε να του επιστραφεί η ψήφος του! Στο εκλογικό τμήμα προκλήθηκε αναστάτωση με τον μετανοημένο πολίτη να κλωτσάει την κάλπη. Η αναστάτωση έλαβε τέλος με τη σύλληψή του.
  • Ηλεία: Ο σάκκος με τα απαραίτητα κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο
    Με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε εκλογικό τμήμα του Νομού Ηλείας, αφού ο σάκκος της δικαστικής αντιπροσώπου, που περιείχε όλα τα απαραίτητα υλικά για τη διαδικασία, έμεινε κλειδωμένος στο αυτοκίνητό της, με τα κλειδιά να έχουν χαθεί. Το πρόβλημα ωστόσο λύθηκε λίγη ώρα αργότερα, με δεύτερα κλειδιά προφανώς, και ξεκίνησε η διαδικασία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.