XBLOG logo @2x

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

κάλπη

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε στα περισσότερα εκλογικά τμήματα η εκλογική διαδικασία στις 7 το πρωί, με κάποιες εξαιρέσεις σε κάποια τμήματα όπου απουσίαζαν εκλογικοί αντιπρόσωποι ή μέλη εφορευτικών επιτροπών και καθυστέρησε να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων και φωτορεπόρτερ που περίμεναν για ένα στιγμιότυπο από την ώρα που ο πολιτικός αρχηγός του κάθε κόμματος θα ρίξει το φακελάκι με την ψήφο του στην κάλπη.

Ο Κώστας Καραμανλής (ΝΔ) ψήφισε στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Ερυθραία, η Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ) στην Νέα Ιωνία, ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΝ) στους Αμπελόκηπους, ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Θεσσαλονίκη, ενώ ο Νίκος Χρυσόγελος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ας δούμε τι δήλωσαν αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος:

  • Κώστας Καραμανλής: “Επενδύουμε στην ευθυκρισία των Ελλήνων. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν απόφαση ευθύνης. Αποφασίζουν για ασφαλή διέξοδο από την κρίση, αποφασίζουν για πολιτικές, που είναι δύσκολες, αλλά εγγυώνται δυναμική επανεκκίνηση στην κούρσα της ανάπτυξης από το 2011 και μετά. Εμείς επενδύουμε στην ευθυκρισία των Ελλήνων. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών. Οι λύσεις, οι εξελίξεις, το αύριο του τόπου, το μέλλον των παιδιών μας είναι στα χέρια μας. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Μαζί κερδίζουμε την ελπίδα”.
  • Γιώργος Παπανδρέου: “Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα και το θέλουμε και το μπορούμε και θα το καταφέρουμε. Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας. Σήμερα ο καθένας με την ψήφο του έχει ισότιμη δύναμη για να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου, για ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο, τα παιδιά του και την οικογένεια του”.
  • Αλέκα Παπαρήγα: “Εμπιστευτείτε μας. Έρχεται θύελλα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που κυρίως θα πλήξουν τις ηλικίες 40 ετών και κάτω. Όχι άλλη απογοήτευση, όχι άλλη υπόκλιση στην ψεύτικη λογική του μικρότερου κακού. Η ελπίδα είναι καλή, άλλα όταν πηγαίνει σε λάθος ψήφο τότε μετατρέπεται σε μεγάλη αδυναμία και σε μια αναποτελεσματική άμυνα. Εμπιστευτείτε μας. Ποιος θα εμπνεύσει την λαϊκή αντεπίθεση, ποιος θα εμπνεύσει την υπεράσπιση των τελευταίων κατακτήσεων, που έχουν απομείνει, όσες έχουν απομείνει, ύστερα από την τελευταία επιδρομή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”;
  • Αλέξης Τσίπρας: “Τούτη την ώρα μιλάει η ξεχασμένη κοινωνία, όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν δική τους φωνή. Όλος αυτός ο κόσμος γνωρίζει ότι το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι να αλλάξει το κόμμα που μας κυβερνά, αλλά να αλλάξει η πολιτική που μας κυβερνά. Αυτή την ώρα, απευθυνόμαστε κυρίως στους απογοητευμένους πολίτες από τα δυο κόμματα εξουσίας, ανεξάρτητα από τι ψήφιζαν μέχρι προχθές και τους καλούμε να κάνουν την υπέρβαση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γιατί έχει ανάγκη η πολιτική μας ζωή και η κοινωνία από τη δική μας φωνή, αλλά γιατί η επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη επιλογή για να τιμωρήσουν όλους όσοι διέψευσαν τις ελπίδες τους. Να τιμωρήσουν και να καταδικάσουν την πολιτική, που οδήγησε σε μεγαλύτερη φτώχια, σε μεγαλύτερη ανεργία και διαφθορά. Εμείς πιστεύουμε, ότι μπορούμε μαζί να οικοδομήσουμε μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας απέναντι στην κρίση. Γι΄αυτό σήμερα τους λέμε, ΣΥΡΙΖΑ όχι μονάχα στην καρδιά, αλλά και στην κάλπη”.
  • Γιώργος Καρατζαφέρης: “Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου είναι δύο καλά παιδιά δύο καλών οικογενειών. Οι οικογένειες, οι οποίες συνεχώς κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, οδηγώντας την τώρα στην πτώχευση, στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και του Αιγαίου στην Τουρκία. Καιρός είναι, μετά από 35 χρόνια, ο ελληνικός λαός να τους συνταξιοδοτήσει. Διαφορετικά, η ψήφος μας θα είναι μηδέν εις το πηλίκιον ή στο δίκοχο, όπως είπε ο Γιώργος”.
  • Νίκος Χρυσόγελος: “Υπάρχει ένα μεγάλο κλίμα συμπάθειας στην κοινωνία και για να γίνει η συμπάθεια μήνυμα πολιτικής αλλαγής, πρέπει οι Οικολόγοι Πράσινοι να μπουν στη Βουλή, ώστε να αρχίσουμε μια νέα περίοδο στην πολιτική, αλλά και για να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ζούμε μια μεγάλη οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τώρα να αλλάξουμε, πρέπει τώρα να γίνουν αλλαγές και στην πολιτική και στον τρόπο που ζούμε. Οι Οικολόγοι Πράσινοι από τη Βουλή, μαζί με τους πολίτες, θα συμβάλουμε σ΄αυτές τις αλλαγές που είναι αναγκαίες και καλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν τη συνείδησή τους να ψηφίσουν τους Οικολόγους Πράσινους, γιατί ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι ψήφος συνείδησης”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.