XBLOG logo @2x

Νέο Μουσείο Ακρόπολης: Η απάντηση στο αίτημά μας για πρόσβαση στις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στο site του Μουσείου

Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Δύο – τρεις ημέρες πριν τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης είχα στείλει αίτημα μέσω της ειδικής φόρμας στο theacropolismuseum.gr, ώστε να λάβω πιστοποίηση και να έχω πρόσβαση στο φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης που υπάρχει στο site του μουσείου, κάτι που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο χωρίς αιτήσεις για πιστοποιήσεις και λοιπές διαδικασίες!

Πριν από λίγο έλαβα απάντηση με email, 25 μέρες μετά, η οποία ήταν αρνητική, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του “Μουσείο Ακρόπολης” (δεν υπογράφει κάποιος άνθρωπος), “μόνο τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια επιλογή από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης”!

Η απάντηση του Μουσείου Ακρόπολης στο αίτημά μου

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το Μουσείο Ακρόπολης. Λυπούμαστε για την καθυστέρηση της απάντησης στο μήνυμά σας, αλλά οφείλεται στον μεγάλο αριθμό μηνυμάτων που λαμβάνουμε καθημερινά. Σας ενημερώνουμε πως μόνο τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια επιλογή από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, για την προβολή του Μουσείου.

Θα βρείτε όμως όλες αυτές τις φωτογραφίες στις σελίδες των Συλλογών της ιστοσελίδας. Σας προτείνουμε λοιπόν να επισκεφθείτε τις Συλλογές της ιστοσελίδας του Μουσείου, όπου θα βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα από τα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης.

Επίσης, όπως θα το δείτε, η πρόσβαση στο Ενημερωτικό Υλικό του Γραφείου Τύπου της ιστοσελίδας δεν απαιτεί πιστοποίηση. Εκεί θα βρείτε πληροφορίες ως προς την αρχιτεκτονική, την κατασκευή του Μουσείου, κ.α.

Ευχαριστούμε πολύ,
Μουσείο Ακρόπολης»

Θεωρώ ότι η απάντηση και η γενικότερη στάση τους σε αυτό το θέμα είναι επιεικώς απαράδεκτη!

Το φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης θα έπρεπε να διατίθεται ελεύθερα, άντε κάτω από κάποιες άδειες Creative Commons, ώστε να το χρησιμοποιούν και δημοσιογράφοι και bloggers από όλο τον κόσμο! Φανταστείτε την δυσάρεστη έκπληξη όσων bloggers πχ από την Αμερική, την Αυστραλία ή οπουδήποτε αλλού στείλουν αίτημα για πρόσβαση στις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και λάβουν τέτοια απάντηση!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.