XBLOG logo @2x

Τα ταξίδια στη Web 2.0 εποχή

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia στο Expo Athens θα διεξαχθεί το 3ο Forum του ΣΙΔ του ΣΕΤΕ με θέμα “Internet Social Media: On-line Travel Communities”.

Δυστυχώς δε θα μπορέσω να βρεθώ εκεί και να σας μεταφέρω κλίμα και εντυπώσεις, θα βρεθούν όμως αξιόλογα άτομα για να καταθέσουν τις απόψεις τους, μεταξύ των οποίων οι Στέφανος Καράγκος, Παναγιώτης Βρυώνης, Νίκος Δρανδάκης και άλλοι, οι οποίοι πιστεύω ότι θα μας μεταφέρουν τι συζητήθηκε με post στα blog τους και άλλο υλικό (φωτογραφίες, βίντεο κλπ).

Παραθέτω το ενημερωτικό που έλαβα:

Η προώθηση του Web 2.0 έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλα τα είδη των αγορών. Η επίδραση στους σημερινούς online αγοραστές ώθησε πολλές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων να ακολουθήσουν αυτές τις νέες τάσεις για την παραμονή τους στην κορυφή. Μια ιδιαίτερη αγορά, που έχει πλήρως απορροφήσει τις νέες αυτές τεχνολογίες, είναι ο τουρισμός και τα ταξίδια.

Πολλοί προορισμοί και πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών, σε όλο τον κόσμο, έχουν επενδύσει σημαντικά σ΄αυτήν τη νέα στρατηγική. Τα social media (utilities, blogs κλπ) μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην προβολή του φυσικού πλούτου μιας περιοχής με την άποψη κάποιου που επισκέφτηκε την περιοχή και όλα αυτά μπορούν να προστεθούν στην αίσθηση της αξίας των διακοπών που προγραμματίζουν.

Οι σημερινοί ταξιδιώτες, που χρησιμοποιούν το internet, αναζητούν γρήγορες και ακριβείς πληροφορίες, που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση των διαθέσιμων επιλογών για το ταξίδι τους. Έχοντας απλά την περιγραφή και τις τιμές δεν είναι πια αρκετά. Χάρη στις εφαρμογές των social media σε πολλές τουριστικές ιστοσελίδες, όσοι προγραμματίζουν τις διακοπές τους μπορούν τώρα να αξιοποιήσουν τα σχόλια, για το τι άλλοι ταξιδιώτες έχουν βιώσει σε παρόμοια σχετικά τους ταξίδια, ακόμα και να συζητήσουν με εκείνους που έχουν ήδη βρεθεί εκεί.

Ο κοινός στόχος των χρηστών της τεχνολογίας είναι η έρευνα αγοράς με σκοπό να διασφαλίσουν ότι παίρνουν ό,τι ακριβώς πληρώνουν και να εξασφαλίσουν την εκπλήρωση των προσδοκιών τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Αυτά θα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το 3ο Forum του ΣΙΔ του ΣΕΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2008 στο πλαίσιο της έκθεσης xenia στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

[photo by Cayusa]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.