XBLOG logo @2x

Οριστικό τέλος για το TROKTIKO – “Καλήνύχτα Ελλάδα” το τελευταίο post

Στις 12:18 ανέβηκε το τελευταίο post στο blog TROKTIKO, το οποίο αποτελείται από μόλις δύο προτάσεις, με πολύ όμως νόημα: «Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω».

Το τελευταίο post

Το τελευταίο post στο TROKTIKO

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24 Ιουλίου 2010 δημοσιεύτηκε το τελευταίο post στο Troktiko. Ο τίτλος γράφει «Η τελευταία ανάρτηση του troktikou – Καληνύχτα Ελλάδα», ενώ το κείμενο έχει ως εξής: «Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω».

Η αρχή του τέλους

Η αρχή του τέλους για το blog έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου, στις 5:25, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος όπου διέμενε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας με την σύζυγό τους και τον δίχρονο γιο τους, λέγοντας ότι κάποιοι κλέβουν το αυτοκίνητο του Σωκράτη, που ήταν σταθμευμένο ακριβώς έξω από την πολυκατοικία στην Ηλιούπολη.

Αμέσως ο δημοσιογράφος κατέβηκε κάτω να δει τι συμβαίνει και εκεί δέχθηκε περισσότερες από 10 σφαίρες από τους δύο ή τρεις αγνώστους και έπεσε νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ιδέα και όραμα του Σωκράτη Γκιόλια το Troktiko

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι πίσω από το Troktiko ήταν ο άτυχος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, αν και ο ίδιος δεν το παραδέχθηκε ποτέ, ενώ και τα μέλη της ομάδας του blog έγραφαν σε posts ότι υπάρχει μία απλή γνωριμία-φιλία του δημοσιογράφου με κάποιους από αυτούς που γράφουν στο Troktiko. Μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια με ένα post στο Troktiko έγινε γνωστό ότι το blog ήταν ιδέα και όραμα του Σωκράτη.

Το σχετικό post ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Επίσημα σαν blog σας αναφέρουμε ότι το όραμα και η ιδέα του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια! Ναι η ιδέα και το όραμα αυτού του blog ανήκε στον Σωκράτη Γκιόλια και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα, ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας. Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του, την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες! Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά-καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε… είμαστε χιλιάδες».

Το τέλος

Σωκράτης ΓκιόλιαςΑμέσως μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, οπότε και έγινε γνωστό ότι το blog αποτελούσε ιδέα και όραμά του, περίμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω αν το blog θα συνέχιζε την λειτουργία του ή όχι, καθώς επίσης και με τι ρυθμό, στην περίπτωση που συνεχιζόταν η λειτουργία του.

Συμφωνούσα και διαφωνούσα σε αρκετά πράγματα σχετικά με την λειτουργία του Troktikou, σε καμία περίπτωση όμως δεν περίμενα ότι κάποιοι θα έφταναν στο σημείο να φιμώσουν με τέτοιο τρόπο τη φωνή κάποιου, εκτελώντας τον με περισσότερες από δέκα σφαίρες.

Για να δούμε, θα υπάρξει κάποια άλλη ομάδα παιδιών που θα δημιουργήσει ένα «νέο Troktiko» στο μέλλον;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.