XBLOG logo @2x

Google: Αφαίρεσε την σημαία των Σκοπίων δίπλα από τον Λευκό Πύργο

Γρήγορα ανταποκρίθηκε η Google στα reports πολλών χρηστών του Google Earth και του Google Maps για την σημαία των Σκοπίων, που έκανε την εμφάνισή της χθες δίπλα στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας την σημαία από εκείνο το σημείο. Δείτε την ανακοίνωση της Google για το θέμα!

Η ανακοίνωση της Google για την σημαία των Σκοπίων στο Λευκό Πύργο

Παραθέτω την ανακοίνωση της Google που έλαβα σήμερα, σχετικά με την αφαίρεση της σημαίας των Σκοπίων δίπλα στο Λευκό Πύργο, την οποία έβλεπε κανείς από χθες μπαίνοντας στο Google Earth ή μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης στο Google Maps:

«Εκ μέρους της Google αναφορικά με την εμφάνιση της σημαίας των Σκοπίων δίπλα στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα Google Maps χθες, σας ενημερώνουμε ότι οι 3D εικόνες στους χάρτες του Google Earth δημιουργούνται από τους χρήστες και όχι από την Google.

Εικόνες που παρέχονται από την κοινότητα και παραβιάζουν το περιεχόμενο της πολιτικής της εταιρείας για το Google 3D Warehouse αφαιρούνται. H Google, ανταποκρινόμενη εχθές σε αναφορές χρηστών για παραβίαση της πολιτικής των 3D εικόνων σε χάρτες του Google Earth, αφαίρεσε ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε από χρήστη στο Google Earth».

Η σημαία της ΠΓΔΜ δίπλα στον Λευκό Πύργο

Για όσους τώρα ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα, να αναφέρω ότι χθες αρκετοί χρήστες, ανάμεσα στους οποίους κι εγώ, είδαν μία σημαία της ΠΓΔΜ να… κυματίζει δίπλα στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, στο Google Earth και το Google Maps.

Μετά από άρθρο στο xblog.gr αλλά και σε αρκετά άλλα blogs, η Google εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι «οι 3D εικόνες που υπάρχουν στους χάρτες του Google Earth δημιουργούνται μόνο από τους χρήστες και όχι από την Google. Η Google εξετάζει το θέμα ώστε να επιλυθεί όσο το δυνατό συντομότερα».

Αυτή ήταν η εικόνα με την σημαία της ΠΓΔΜ που έβλεπαν όσοι ζούμαραν στον Λευκό Πύργο μέσα από το Google Earth ή το Google Maps:

Σημαία ΠΓΔΜ δίπλα στον Λευκό Πύργο

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.