XBLOG logo @2x

Κι άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ειλικρινά η κατάσταση με το ρεύμα δε ξέρω που θα καταλήξει. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού μόνο… δημόσια δεν είναι αν συνεχιστεί η κατάσταση με τις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγιά της τον τελευταίο καιρό. Νομίζω ότι μόνο μέσα στο 2007 είχαμε δύο φορές αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά αυτό δε φτάνει απ΄ ότι φαίνεται για τον κο Αθανασόπουλο και την παρέα του.

Ετοιμαστείτε για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, μαζί με ρήτρα τιμών πετρελαίου, δηλαδή όσο ακριβαίνει το πετρέλαιο τόσο θα ακριβαίνει και το τιμολόγιο του ρεύματος!

Το σχετικό δημοσίευμα στο Έθνος αναφέρει: «Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) της ΔΕΗ για την επόμενη πενταετία προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, καθώς πολλά από τα σημεία του θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως των εργαζομένων και των εκατομμυρίων Ελλήνων καταναλωτών.

Παράλληλα, σε μια εποχή υψηλών διεθνών πετρελαϊκών τιμών, η προγραμματισμένη επιβολή ρήτρας καυσίμων στα τιμολόγια της ΔΕΗ -αίτημα που έκανε δεκτό το υπουργείο Οικονομίας- θα τα ωθήσει στα ύψη».

Ειλικρινά η κατάσταση πιστεύω ότι όσο περνάνε οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες θα φτάσει στο απροχώρητο. Το ρεύμα είναι κάτι το οποίο είναι αναγκαίο για να ζήσεις, το χρησιμοποιείς σε οτιδήποτε στο σπίτι, δεν υπάρχει σπίτι και οικογένεια που να μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα και τουλάχιστον σε αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι. Αντί η ΔΕΗ να κάνει κανένα έργο να εξυγχρονίσει τα συστήματά της μόνο αυξήσεις κάνει κάθε τρεις και λίγο.

Μπορεί να “μπαίνει μέσα” που λένε και στη γλώσσα των επιχειρήσεων, αλλά μήπως σε αυτό δε φταίει μόνο η αύξηση του πετρελαίου, αλλά και ενδεχομένως κάποια κακοδιαχείριση στα οικονομικά της; Δεν είμαι ειδικός, αλλά λέω μήπως; Και αυτή η Κυβέρνηση τι κάνει; Τίποτα. Και δε μπορεί να κάνει τίποτα. Απλά παρακολουθεί να συμβαίνουν όλα αυτά σαν απλός θεατής.

Πολύ θα το χαρώ όμως σε μερικά χρόνια να γίνει αυτό που γίνεται τώρα με το adsl και τον ΟΤΕ, δηλαδή να έχουμε αρκετές ενναλακτικές επιλογές για ενέργεια, πολλές εταιρείες και επιλογές και ένας ένας να φεύγει από τη ΔΕΗ, όπως γίνεται τώρα με τον ΟΤΕ, αρκετές χιλιάδες συνδρομητές του τον εγκαταλείπουν επιλέγοντας εναλλακτικό πάροχο για υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.