XBLOG logo @2x

Η Nokia μηνύει την Apple για καταπάτηση πατεντών

Μήνυση κατά της Apple Inc κατέθεσε η Nokia Corp, κατηγορώντας την ότι παραβίασε συγκεκριμένες πατέντες κατά την κατασκευή των iPhone, που είχε κατοχυρώσει η φινλανδική εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων! Συγκεκριμένα, ο φινλανδικός κολοσσός κατηγορεί την Apple ότι χρησιμοποίησε παράτυπα στα iPhone 10 διαφορετικές πατέντες, σχετιές με την ασύρματη μετάδοση δεδομένων και τις διάφορες κωδικοποιήσεις σημάτων και λειτουργιών.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Delaware και η Apple κατηγορείται για παραβίαση των πατεντών της Nokia από το 2007, οπότε και παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone.

Στην ίδια μήνυση, όπως αναφέρει και το protothema.gr, η Nokia δηλώνει πως για τις διαφιλονικούμενες πατέντες έχει επενδύσει κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 40 δις ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια και έχει ήδη επιτρέψει, με τη χορήγηση σχετικών αδειών εκμετάλλευσης, σε περισσότερες από 40 εταιρίες ανά τον κόσμο να χρησιμοποιήσουν τις δικές της πατέντες σε κάθε είδους προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όχι όμως και στην Apple…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.