XBLOG logo @2x

Γιατί διαφωνώ με την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ψήφο στην ηλικία των 16 ετών

Ψήφισα πριν από λίγο στο poll του Dora Web Team για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ψήφο από την ηλικία των 16 ετών και κάνω αυτό το post για να αναλύσω λιγάκι τους λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν οι νέοι απ΄την ηλικία των 16. Προσωπικά, έχοντας περάσει από την ηλικία των 16 (τώρα είμαι λίγο πριν κλείσω τα 24), θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία των 16…

Ήμουν παντελώς αδιάφορος για την πολιτική και ελάχιστα ενημερωμένος σχετικά με τον πολιτικό χώρο. Αν λοιπόν έπρεπε να ψηφίσω στα 16 μου νομίζω ότι μάλλον δεν θα πήγαινα να ψηφίσω καθόλου και το ίδιο πιστεύω ότι θα έκαναν και σήμερα αρκετοί νέοι σε αυτή την ηλικία. Βάσει των όσων βλέπω γύρω μου κλπ νομίζω ότι οι περισσότεροι θα ψήφιζαν αυτό που θα τους έλεγαν οι γονείς τους, οπότε πιστεύω ότι δεν θα ήταν καλό να ψηφίζουν οι νέοι απ΄τα 16 τους.

Όπως και να έχει βρίσκω πολύ θετικό όμως ένα τέτοιο poll, που δείχνει ότι η ΝΜ και η ομάδα της θέλουν να μάθουν από “πρώτο χέρι” τη γνώμη των πολιτών (όσων τέλος πάντων ψηφίσουν στο poll) σε μία πρόταση της ίδιας.

Δείτε επίσης τα tweets που έχουν γίνει με hashtag #vote16, αλλά και τα σχόλια για την πρόταση αυτή στο Facebook Fan Page της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.