XBLOG logo @2x

Η μαγευτική υποβρύχια φωτογραφία ενός παγόβουνου που κέρδισε βραβείο

Cold Water2 Tobias Friedrich ICEROCK copy
Iceberg with a diver underneath it with video lights shining on the iceberg, supported by Northern Explorers A/S, Tasiilaq, East Greenland, Atlantic Ocean, Arctic, Northpole, Icebergs.

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το 90% ενός παγόβουνου βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όμως λίγοι το έχουν δει πραγματικά. Ο Tobias Friedrich σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να φωτογραφήσει ένα παγόβουνο… από κάτω για να το υποβάλλει σε διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Η φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω τραβήχτηκε πέρσι το Μάρτιο στο Tasiilaq Fjord της Γροιλανδίας. Ο φωτογράφος χρησιμοποίησε μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή Canon 1DX Mark II και τον φακό Canon 8-15mm Fisheye, τα οποία είχε τοποθετήσει σε ειδική υποβρύχια θήκη.

Φορώντας στρώσεις υγρών και στεγνών στολών με ισοθερμικά, ο Tobias κολύμπησε περίπου 10 μετρά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, και σε συνεργασία με τον φίλο του που φώτιζε το παγόβουνο, έβγαλε τη φωτογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η θερμοκρασία στη θάλασσα ήταν στους -3°C και επειδή το πρόσωπό του ήταν εκτεθειμένο, τα χείλη του παρέλυσαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Τελικά υπέβαλε την φωτογραφία στον διαγωνισμό και κέρδισε τη δεύτερη θέση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.