XBLOG logo @2x

Υπογραφή συμβάσεων έργου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”

Υπογραφή συμβάσεων έργου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”
Από δεξιά προς αριστερά: Θεοδωράκης Γρ. (ΓΓ ΔΑ), Ράλλης Στ. (ΓΓ ΨΤ), Σαπουνά Αν. (Πρόεδρος ΔΣ ΚτΠ), Γιάντσης Δ. (Δ /ντής ΚτΠ), Γάτος Β. (Δ/νων Σύμβουλος ΚτΠ), Βάγιας Δ. (εκπρόσωπος Forthnet), Χριστόπουλος Γρ. (εκπρόσωπος ΟΤΕ), Παππάς Ν. (Υπουργός), Ξενογιαννακοπούλου Μ. (Υπουργός), Riedl Hermann (εκπρόσωπος WIND), Σταθάκη Αικ. (εκπρόσωπος Vodafone), Ficini P. (εκπρόσωπος ΤΙ SPARKLE), Κρητιώτης Χρ. (εκπρόσωπος Logicom)

Σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, υπογράφηκαν την Πέμπτη 04/07/2019, οι συμβάσεις του έργου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” από τους αναδόχους των έργων και την ΚτΠ ΑΕ. Η υπογραφή των συμβάσεων του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» σηματοδοτεί την εκκίνηση της από καιρό αναμενόμενης υλοποίησης του έργου.

Στο προηγούμενο διάστημα, η Κοινωνία της Πληροφορίας, ως Φορέας Υλοποίησης του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν για τη συμβασιοποίηση του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ». Έτσι, μεταξύ άλλων:

  • Διαμόρφωσε τα τριάντα (30) σχέδια συμβάσεων για όλους τους διαγωνισμούς του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», προϋπολογισμού 621 εκατ. ευρώ και διασφάλισε την έγκριση τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως απαιτείται από το κείμενο θεσμικό πλαίσιο.
  • Επίσης διασφάλισε τη κοινοτική συγχρηματοδότηση του έργου, αφού υπέβαλε επιτυχώς το Φάκελο Μεγάλου Έργου, ο οποίος εγκρίθηκε από την ΕΕ τον Απρίλιο 2019 και στη συνέχεια επέτυχε την ένταξη του έργου στο ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων, ο εκπρόσωπος της ΚτΠ ΑΕ και ΔνΣ, Δρ. Βασίλειος Γάτος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να υπογράφουμε όλες τις συμβάσεις του έργου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”. Η ΚτΠ ΑΕ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν για τη συμβασιοποίηση του έργου. Ένα έργο με μακρά και γνωστή ιστορία, που όμως είναι τόσο σημαντικό και απαραίτητο για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα καθώς και για το εξορθολογισμό και τη μείωση των τηλεπικοινωνιακών δαπανών. Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών, είμαστε πεπεισμένοι ότι το όραμα της Πολιτείας για ένα μοντέρνο και ψηφιακά αναβαθμισμένο Δημόσιο είναι πλέον πιο κοντά μας.»

Την εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κος Παππάς, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Ξενογιαννακοπούλου, Γενικοί Γραμματείς που συμμετείχαν στο έργο, εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων του Δημοσίου, καθώς και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών και στελέχη της ΚτΠ ΑΕ.
Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του Δικτύου Δημόσιου Τομέα (κατ’ εφαρμογή του Ν.3979/2011), με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε 34.000 περίπου σημεία παρουσίας (κτήρια) αυτού. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο καλύπτει σήμερα 4.500 σημεία παρουσίας φορέων.

Μέσω του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», θα αναβαθμιστούν οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές όλου του Δημόσιου Τομέα, ώστε όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να έχουν πλέον στη διάθεση τους ευρυζωνικές υπηρεσίες για τη μεταξύ τους συνέργεια και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, θα μειωθούν σημαντικά οι τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του Δημοσίου, εξαιτίας της άθροισης της ζήτησης και της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.