XBLOG logo @2x

Yahoo: Μισό δισεκατομμύριο λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί

Η Yahoo αποκάλυψε ότι πάνω από 500,000.000 λογαριασμοί χρηστών της έχουν εκτεθεί. Η εταιρία δέχτηκε επίθεση από hackers μέσα στο 2014, όμως σήμερα αποφάσισε να μοιραστεί τα κακά νέα.

Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στις προσωπικές πληροφορίες που έχουν υποκλαπεί περιλαμβάνονται ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, καθώς και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης. Ευτυχώς δεν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία καρτών ή προσωπικών λογαριασμών.

Το FBI έχει αναλάβει να βρει τον hacker που ευθύνεται για την παραβίαση της υπηρεσίας και προς το παρόν αναζητάει έναν hacker που ονομάζεται “Peace” ο οποίος τον Αύγουστο είχε προσπαθήσει να πουλήσει στη “μαύρη αγορά” του Διαδικτύου περισσότερα από 200,000.000 στοιχεία λογαριασμών του Yahoo. Μάλιστα ο “Peace” δήλωσε ότι η επίθεση στους servers της εταιρίας είχε κρατική υποστήριξη, χωρίς όμως να αναφέρει ποια χώρα ήταν αυτή.

Τι να κάνω άμα έχω λογαριασμό στο Yahoo; Όσοι έχουν λογαριασμό (είτε στο Yahoo Mail είτε στο Flickr) θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης από τις ρυθμίσεις του ιστότοπου και παράλληλα να ενεργοποιήσουν την λειτουργία επαλήθευσης δύο βημάτων για να μην μπορούν ποτέ οι hackers να εισέλθουν στον λογαριασμό σας, αφού για να συνδεθείτε θα πρέπει πρώτα να εισάγετε έναν προσωρινό κωδικό που θα σας σταλεί στο κινητό σας εκείνη την ώρα.

Η Yahoo έχει κλείσει συμφωνία με την Verizon να πουλήσει το τμήμα των Διαδικτυακών υπηρεσιών της έναντι 4,83 δισ. δολαρίων, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η παραβίαση μάλλον δεν θα χαλάσει την συμφωνία – απλά θα οδηγήσει στη μείωση της τιμής.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.