XBLOG logo @2x

Surge S1: Το πρώτο chipset κινητών της Xiaomi

Η Xiaomi κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά των chipset για φορητές συσκευές, ανακοινώνοντας το Surge S1 που νικάει τις αντίστοιχες προτάσεις των Qualcomm και MediaTek (τουλάχιστον στα benchmarks που μοιράστηκαν).

Το Surge S1 ενσωματώνει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος αποτελείται από τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης ARM Cortex A53 χρονισμένους στα 2.2 GHz, και άλλους τέσσερις ενεργειακά αποτελεσματικούς πυρήνες ARM Cortex A53 χρονισμέους στα 1.4 GHz. Οι πυρήνες βασίζονται στην ευρέως διαδεδομένη αρχιτεκτονική big.LITTLE, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί μόνο τους τέσσερις πυρήνες κάθε φορά για καλύτερες επιδόσεις και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Xiaomi Surge S1 specs

Χτισμένο με τη διαδικασία 28nm HPc της TSMC, το chip ενσωματώνει τη τετραπύρηνη μονάδα γραφικών ARM Mail-T860, 32-bit DSP για voice processing, υποστήριξη για VoLTE κ.ά. Είναι κατασκευασμένο από την Xiaomi σε συνεργασία με τη Pinecone, και σύμφωνα με τη πρώτη, χρειάστηκαν 28 μήνες από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή του.

Στα benchmarks που έδωσε στη δημοσιότητα η Xiaomi (GeekBench 4.0 & GFXBench Manhattan) βλέπουμε ότι σε μερικές δοκιμές νικάει τα Snapdragon 625, Helio P10 και P20.

Η πρώτη συσκευή που χρησιμοποιεί το Surge S1 είναι το Xiaomi Mi5c που μόλις ανακοινώθηκε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.