XBLOG logo @2x

Το Xiaomi Mi MIX είναι το όνειρο κάθε geek

Το πολυαναμενόμενο Xiaomi Mi Note 2 είναι επιτέλους εδώ για να ανταγωνιστεί το Galaxy Note 7, όμως απ’ ότι φαίνεται θα περάσει απαρατήρητο εξαιτίας του Mi MIX. Το Xiaomi Mi MIX είναι ένα ναυαρχίδα των Κινέζων, έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον Γάλλο Philippe Starck και διαθέτει οθόνη από-άκρη-σε-άκρη χωρίς περιθώρια. Δεν είναι το πρώτο του είδους του -αφού τους πρόλαβε η Sharp με το Aquos, μάλιστα πριν από 2 χρόνια- αλλά είναι σίγουρα το καλύτερο.

Η Xiaomi χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το design του Xiaomi Mi MIX και το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η εταιρία δεν έκανε κανένα συμβιβασμό, για αυτό ενσωμάτωσε Qualcomm Snapdragon 821 chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.35 GHz, 4 GB μνήμη RAM και 128 GB χωρητικότητα. Θα υπάρχει και η Pro έκδοση με τον ίδιο επεξεργαστή, 6 GB μνήμη RAM, 256 GB χωρητικότητα, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και χρυσό 18K γύρω από την κύρια κάμερα.

Η οθόνη ίσως απογοητεύσει μερικούς υποψήφιους αγοραστές του που προτιμούν μικρά κινητά, αφού έχει διαγώνιο 6,4-ιντσών. Έχει ανάλυση 2040×1080 pixels, αναλόγια 17:9 και καταλαμβάνει το 91.3% της μπροστινής επιφάνειας. Το μόνο bezel που υπάρχει είναι στο κάτω μέρος του κινητού, όπου βρίσκεται το ηχείο και η κάμερα. Το Mi MIX δεν έχει φυσικά κουμπιά, και είναι το πρώτο smartphone της Xiaomi με ψηφιακά κουμπιά επάνω στην οθόνη.

Η Xiaomi έχει καινοτομήσει κρύβοντας το ακουστικό και τον αισθητήρα εγγύτητας. Το Xiaomi Mi MIX χρησιμοποιεί ένα πιεζοηλεκτρικό κεραμικό driver για το ακουστικό και έναν αισθητήρα υπερήχων για την εγγύτητα, που λειτουργούν μέσω της οθόνης. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από κεραμικό.

Τέλος, στο κινητό βρίσκουμε μπαταρία χωρητικότητας 4,400 mAh με υποστήριξη της τεχνολογίας ταχείας φόρτισης Quick Charge 3.0, 192 kHz / 24-bit DAC για ήχο υψηλής ποιότητας, 16-megapixels κάμερα με PDAF και 5-megapixels εμπρόσθια κάμερα.

Xiaomi Mi MIX

Το Xiaomi Mi MIX είναι αναμφίβολα το ακριβότερο κινητό της εταιρίας, αφού η έκδοση με 4 GB RAM και 128 GB χωρητικότητα κοστίζει $517, ενώ η Pro με 6 GB RAM, 256 GB χωρητικότητα και χρυσό $590. Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και θα κυκλοφορήσει στη Κίνα στις 4 Νοεμβρίου, μαζί με μια δερμάτινη θήκη. Η Xiaomi αναφέρει ότι είναι “concept” κινητό, οπότε υποθέτουμε ότι δεν θα διατεθούν πολλά κομμάτια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.