XBLOG logo @2x

Το Xbox Live επεκτείνεται σε παιχνίδια του Android και iOS – Σύντομα και για PS4/Switch;

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα φέρει το δίκτυο Xbox Live στις συσκευές με iOS και Android. Ο Αμερικάνικος κολοσσός θα λανσάρει ένα κιτ προγραμματισμού (SDK) για προγραμματιστές παιχνιδιών που θα δουλεύει σε πολλές πλατφόρμες και θα υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά του Xbox Live, όπως τα επιτεύγματα, τα Gamerscore, τα στατιστικά των ηρώων, τις λίστες φίλων, τα clubs και κάποιες επιλογές για γονείς.

Minecraft
Το Minecraft ήταν από τα πρώτα παιχνίδια που υποστήριζε Xbox Live σε πολλές πλατφόρμες.

Αυτή η κίνηση είναι μέρος του σχεδίου της Microsoft να κάνει διαθέσιμα τα παιχνίδια και τις υπηρεσίες του Xbox σε πολλές πλατφόρμες. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα μπορούν να διαλέξουν και να ενσωματώσουν διάφορα μέρη του Xbox Live στα παιχνίδια τους, και όλα θα βασίζονται στο ασφαλές σύστημα σύνδεσης του Microsoft Account. Μέσω αυτού του συστήματος οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται στο Xbox Live, να ελέγχουν την ασφάλεια και το απόρρητο του λογαριασμού τους, την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο, αλλά και να επιβλέπουν τους λογαριασμούς των παιδιών τους.

Microsoft Xbox Live mobile (2)

Σε συνέντευξη, ο Kareem Choudhry, ο επικεφαλής του cloud gaming της Microsoft, δήλωσε ότι στόχος τους είναι να ενώσουν τους δύο δισεκατομμύρια παίχτες απ’ όλο τον κόσμο. Αποκάλυψε ότι η εταιρία του δουλεύει για να φέρει Xbοx Live και σε άλλες κονσόλες, όμως ανέφερε ότι για την ώρα δεν έχουν κάποια ανακοίνωση για το Switch, ενώ μια συμφωνία για το PlayStation 4 φαίνεται απίθανη αφού η Sony δεν είναι και τόσο… θετική σε τέτοιες συνεργασίες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.