XBLOG logo @2x

Wolt: Άψογη η συνεργασία με τους διανομείς

Πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με τη Wolt δηλώνουν οι συνεργάτες διανομείς. Αυτό προκύπτει από τη τριμηνιαία έρευνα ικανοποίησης της εταιρείας, ένα πολύτιμο εργαλείο για τη Wolt ώστε να ακούει τη γνώμη των συνεργατών διανομέων της. Στην πιο πρόσφατη έρευνα για μία ακόμη φορά το ποσοστό που καταγράφηκε παρέμεινε υψηλό, με τους συνεργάτες διανομείς να βαθμολογούν τη συνεργασία τους με 4,2/5[1].

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ελευθερία και η ευελιξία (4,8) που προσφέρει το μοντέλο της Wolt είναι με διαφορά η παράμετρος με το μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης για τους συνεργάτες διανομείς, καθώς οι ίδιοι επιλέγουν το πότε και πόσο θα εργαστούν. Υψηλά ποσοστά καταγράφει επίσης η επικοινωνία με το τμήμα υποστήριξης (4,4), η ευκολία χρήσης της εφαρμογής του διανομέα (4,4), η εσωτερική επικοινωνία (4.3), καθώς και η ευκολία και η ταχύτητα με την οποία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να παραδίδει παραγγελίες (4,2).

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το 90% των διανομέων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-54 και το 70% είναι μερικής απασχόλησης, καθώς πρόκειται είτε για φοιτητές, είτε για εργαζόμενους που έχουν άλλη κύρια επαγγελματική απασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των διανομέων είναι περιστασιακά απασχολούμενοι και ο μέσος όρος που ο συνεργάτης είναι ενεργός εβδομαδιαία είναι 19 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συνεργάτες να ξεκινήσουν να κάνουν παραδόσεις κερδίζοντας επιπλέον εισόδημα άμεσα και με το δικό τους πρόγραμμα. Από το 2019 έως σήμερα η Wolt έχει συνεργαστεί με  6.500  διανομείς με την πλήρη ελευθερία να επιλέγουν πότε, πού και για πόσο θα εργαστούν, καθώς και ποιες παραγγελίες αποδέχονται ή απορρίπτουν, ανάλογα με τις δικές τους προτιμήσεις. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει 100% δωρεάν ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και αποζημίωση σε περίπτωση ατυχήματος την ώρα διανομής σε όλους τους συνεργάτες της, ήδη από τον Απρίλιο του 2021, με τη Wolt να καλύπτει εξολοκλήρου τα έξοδα.

«Μέσα από το επιχειρηματικό μας μοντέλο, δημιουργήσαμε σημαντικά οφέλη για όλες τις πλευρές και η Wolt σήμερα έχει εξελιχθεί σε ισχυρό σύμμαχο τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους διανομείς. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι κατά μέσο όρο οι συνεργάτες διανομείς της Wolt κερδίζουν πολύ ανταγωνιστική ωριαία αμοιβή σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά και στο πλαίσιο αυτό, έχουμε καταβάλει 25 εκατ. ευρώ στους συνεργάτες διανομείς μας από την έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα (2019) ως και σήμερα, ενώ εκκρεμούν περισσότερες από 12.000 αιτήσεις από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν συνεργάτες μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι διανομείς μας απολαμβάνουν το πλαίσιο συνεργασίας που τους προσφέρει η εταιρεία και ως Wolt προσπαθούμε να τους υποστηρίζουμε καθημερινά με τον καλύτερο τρόπο» δηλώνει σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας ο Δημήτρης Καρέλος, γενικός διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

[1] Οι συνεργάτες διανομείς απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο, με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 5, όπου το 1 είναι ο χαμηλότερος (αρνητικός) βαθμός και το 5 ο υψηλότερος (θετικός) βαθμός. Σημειώνεται ότι η έρευνα αποστέλλεται σε όλους τους συνεργάτες διανομείς και ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση αντιπροσωπευτικού δείγματος (τουλάχιστον το 25% των ερωτηθέντων).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.