XBLOG logo @2x

Windows Mobile, Top 10 εφαρμογές που πρέπει να έχεις

Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν για Windows Mobile smartphones σίγουρα δεν πλησιάζουν σε αριθμό αυτές που κυκλοφορούν για το iPhone στο App Store. Ωστόσο, και για τα Windows phones οι εφαρμογές είναι πολλές, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των κατόχων κινητών με το λειτουργικό της Microsoft, οι οποίοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν ή επί πληρωμή εφαρμογές -μεταξύ άλλων- και από το Windows Marketplace.

Windows Mobile – Top 10 εφαρμογές

Office Mobile 2010 – Beta
Η νέα έκδοση 2010 της πασίγνωστης σουίτας εφαρμογών γραφείων είναι διαθέσιμη και για τα Windows Mobile, έτσι ώστε να μπορείτε να δουλεύετε τις εφαρμογές που έχετε συνηθίσει (Word, Excel) και εν κινήσει. Σ΄αυτό σας βοηθά και το SharePoint Workspace Mobile για να μένετε συνδεδεμένοι και να δουλεύετε από οπουδήποτε. Στην παρούσα φάση η έκδοση 2010 βρίσκεται σε μορφή beta και για το λόγο αυτό είναι δωρεάν, ενώ σαν beta μπορεί να εμφανίσει διάφορα προβλήματα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε την τελική τιμή, αλλά απλά να πούμε ότι η προηγούμενη έκδοση ήταν -και είναι- διαθέσιμη για $29,99.

AP Mobile
Ένας από τους πλέον δημοφιλείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, το Associated Press, είναι πλέον προσβάσιμο και μέσα από ένα δωρεάν widget για τα Windows Mobile. Μια όμορφη εφαρμογή με πλούσιες λειτουργίες για να λαμβάνουμε τις ειδήσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, αφού περιλαμβάνει: διαμόρφωση κατηγοριών ειδήσεων, καθορισμό τοπικών προτιμήσεων, δυνατότητα διαμοιρασμού των ειδήσεων και ανάρτησής τους σε sites κοινωνικής δικτύωσης, ανάγνωση ειδήσεων offline, αξιολόγηση ειδήσεων και πολλά άλλα.

HP iPrint Photo
Ένα Windows phone που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να μην έχει ασύρματο δίκτυο Wi-Fi. Μόνο αυτό χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή HP iPrint Photo που σας επιτρέπει να τυπώνετε ασύρματα φωτογραφίες 10×15 cm στον HP εκτυπωτή σας (της σειράς Deskjet). Εύχρηστη και γρήγορη, βρίσκει άμεσα ποιοι εκτυπωτές υπάρχουν (στην εμβέλεια του Wi-Fi) φυσικά, παρέχει επιλογή εκτύπωσης πολλαπλών φωτογραφιών, ενώ μπορείτε να βλέπετε τις φωτογραφίες τόσο σε πλήρη διάσταση όσο και σαν γραμματόσημα (thumbnails). Επίσης σημαντικό, είναι δωρεάν!

Facebook
Όπως δε λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, έτσι δεν μπορεί να λείπει και μια εφαρμογή άμεσης πρόσβασης στο Facebook από το κινητό. Υπάρχει πλέον για όλα τα λειτουργικά συστήματα κινητών, έτσι το Facebook δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα σε οποιονδήποτε θέλετε από τη λίστα των φίλων σας, να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό σας και να τα ανεβάσετε κατευθείαν αλλά και να καλέσετε όποιον θέλετε από τη λίστα των φίλων σας. Φυσικά είναι δωρεάν.

Mobile Manager for Netflix
To Netflix είναι το δημοφιλέστερο site που σας επιτρέπει να νοικιάζετε και να λαμβάνετε ή να βλέπετε online σε streaming βίντεο, τις αγαπημένες σας κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Για να το κάνετε όμως αυτό χρειάζεστε και μια εφαρμογή διαχείρισης, όπως το Mobile Manager for Netflix. Έτσι, μπορείτε να ψάξετε την πλούσια βιβλιοθήκη του Netflix για να βρείτε ποια ταινία ή σειρά θέλετε, να δείτε όποιες πληροφορίες θέλετε γύρω από αυτήν, να βλέπετε μια προεπισκόπηση και πολλά άλλα. Και όλα αυτά χωρίς να δώσετε ούτε ένα λεπτό.

Panoramic Calc Pro
Ένα σούπερ κινητό κομπιουτεράκι που δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τη γνωστή αριθμομηχανή των Windows. Ούτε λίγο ούτε πολύ, διαθέτει10 δυναμικά calculators (κανονικό, επιστημονικό, γραφικό, μετατροπέα βάσεων, μετατροπέα νομισμάτων και μονάδων), καθώς και 10 πρόσθετα οικονομικά κομπιουτεράκια για κάθε οικονομικό σας πρόβλημα. Πλούσιες είναι και οι υπόλοιπες λειτουργίες του με 5 διαφορετικών ειδών απεικονίσεις και 5 calculator modes. Γι΄αυτά και γι΄αυτά, καλείστε να καταβάλετε το ποσό των 19,99 δολαρίων.

View 2 Road
Οι κάμερες στους δρόμους απλά σημαίνουν και μια ωραία κλήση, σε περίπτωση που κάνετε οποιαδήποτε παράβαση. Έτσι, μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να βλέπουμε οποιαδήποτε κάμερα είναι στημένη σε οποιοδήποτε δρόμο, είναι ευπρόσδεκτη. Με το View2Road, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη χώρα, στη συνέχεια το δρόμο και τους νέους δρόμους, για να έχετε στην οθόνη του Windows Mobile κινητού σας, όλες τις κάμερες που προστίθενται κάθε μέρα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν στην εφαρμογή υπάρχουν και όλες οι κάμερες που υπάρχουν στους ελληνικούς δρόμους, αλλά επειδή προστίθενται συνεχώς νέα δεδομένα, είναι θέμα χρόνου. Με 3,99 δολάρια είναι δική σας.

Translator Plus
Μια εύχρηστη και χρήσιμη εφαρμογή που μεταφράζει λέξεις και φράσεις σε 12 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Απλά και Παραδοσιακά Κινέζικα, Κορεάτικα και Ελληνικά. Διαθέτει όμορφο περιβάλλον λειτουργίας, μεταφράζει ακόμα και όχι τόσο κοινές λέξεις και φράσεις και απαιτεί σύνδεση με το internet. Κοστίζει $9,99.

Pin Manager
Για την ασφάλεια των εμπιστευτικών πληροφοριών και των δεδομένων στο κινητό σας, όπως για παράδειγμα τα δεδομένα πρόσβασης στο email σας ή στα online shops που επισκέπτεστε, φροντίζει ο Pin Manager, παρέχοντας την ανάλογη κωδικοποίηση. Έτσι, δεν κινδυνεύετε, σε περίπτωση που χάσετε το κινητό σας και αυτό πέσει σε κακόβουλα χέρια, ή κάποιος θελήσει με οποιοδήποτε τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Παρέχει επίσης συγχρονισμό και με άλλα κινητά και διατίθεται δωρεάν.

Zeus Quest
Ένα όμορφο και ελληνικό παιχνίδι από την CrazySoft με άφθονη περιπέτεια και πολύ καλά γραφικά. Το σενάριο είναι απλό, όσο και δύσκολο: Είστε ο Δίας, o αφέντης του Ολύμπου ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Supermanκαι επανέρχεται στη Γη για να σώσει τον πλανήτη. Αυτά συμβαίνουν στην κλασική αρχαία ελληνική περίοδο (1000-300 π.Χ.), αλλά αυτό δε λέει και πολλά, αφού μπορείτε να αλλάξετε τις εποχές μέσα από μια μηχανή του χρόνου. Το παιχνίδι κοστίζει 9,99 δολάρια και κυκλοφορεί για τις περισσότερες κινητές πλατφόρμες.

Πηγή: neo2.gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.