XBLOG logo @2x

Η Microsoft κυκλοφορεί το Windows 10 April 2018 Update – Τι νέο φέρνει;

Η Microsoft ξεκινάει από σήμερα, Δεύτερα 30 Απριλίου, την κυκλοφορία του Windows 10 April 2018 Update* που φέρνει μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά στα PC. Φυσικά διατίθεται δωρεάν σε όλους όσους χρησιμοποιούν τα Windows 10 και προτείνεται να το κατεβάσετε όλοι για να έχετε την καλύτερη εμπειρία και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Windows 10 April 2018 Update ονομάζεται «Timeline.» Με το Timeline ό,τι κάνετε αποθηκεύεται σε μια βάση δεδομένων και μπορείτε να ανατρέξετε στη δουλειά που κάνατε πριν από λίγες μέρες με ευκολία. Για παράδειγμα, άμα πριν από μία εβδομάδα δουλεύατε σε ένα έγγραφο του Word αλλά δεν θυμάστε ποιο ήταν, μπορείτε να ανοίξετε το Timeline, να μεταβείτε σε εκείνη τη μέρα και να το βρείτε. Το Timeline κρατάει το ιστορικό σας, όπως ποια φωτογραφία είδατε, ποιο πρόγραμμα ανοίξατε ή ποιον ιστότοπο επισκεφτήκατε, για 30 ημέρες. Επιπλέον, μέσω του Microsoft Λογαριασμού σας, μπορείτε να συγχρονίσετε το ιστορικό του Microsoft Edge με την αντίστοιχη εφαρμογή για Android και iOS.

Το δεύτερο σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Windows 10 April 2018 Update έχει ονομαστεί «Focus Assist.» Το Focus Assist έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τη παραγωγικότητά σας, έτσι όταν το ενεργοποιήσετε δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από εφαρμογές, όπως εισερχόμενα emails ή μηνύματα, και ο φυλλομετρητής Edge θα αφαιρεί τα περιττά στοιχεία από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Όταν το απενεργοποιήσετε θα εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις που “χάσατε.” Επιπλέον θα μπορείτε να βάζετε εξαιρέσεις σε εφαρμογές για να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις τους ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένο το Focus Assist.

Οι βελτιώσεις του Microsoft Edge δεν σταματούν εδώ. Πλέον θα μπορείτε να βάλετε σε σίγαση μια ιστοσελίδα που σας ενοχλεί, προστέθηκε η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης των στοιχείων της κάρτας σας σε φόρμες πληρωμών και προστέθηκε η δυνατότητα φωνητικής υποβολής σε οποιαδήποτε φόρμα πατώντας «Win + H.»

Τέλος, στο Windows 10 April 2018 Update η Microsoft ανανέωσε την εμφάνιση του Xbox Game Bar, βελτίωσε το 3D Paint και έφερε υποστήριξη για το HDR. Μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρία θα ενσωματώσει ένα «dark mode» στο File Explorer και θα προσθέσει καρτέλες στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, όπως τα File Explorer, Notepad, Command Prompt και PowerShell.

Το April 2018 Update μπορείτε να το κατεβάσετε από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα μπορείτε να εγγραφτείτε στο πρόγραμμα Windows Insider Program, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάζουν επερχόμενες εκδόσεις των Windows, να το κατεβάσετε και έπειτα να φύγετε από το πρόγραμμα. Μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε κατεβάσει το April 2018 Update μέσω της έκδοσης που εμφανίζεται στις πληροφορίες των ρυθμίσεων — το Update έχει αριθμό έκδοσης 1803.

*Είναι γνωστό και ως «Windows 10 Spring Creators Update»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.