XBLOG logo @2x

WIND | Πιο δυναμικά στην αγορά στην αγορά των Smartphones και των Mobile Apps

Αναγνωρίζοντας τις νέες τάσεις της αγοράς που θέλουν τις εφαρμογές να αποτελούν βασικό εργαλείο για τους χρήστες έξυπνων συσκευών, η WIND κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά των mobile applications.

Με δεδομένο ότι η χρήση των smartphones αλλά και των tablet PCs αυξάνεται ραγδαία -και με προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση τα επόμενα χρόνια- η ανάπτυξη της αγοράς των εφαρμογών όχι μόνο ευνοείται αλλά ταυτόχρονα επιβάλλεται:

  • Ο χρόνος χρήσης των Mobile apps ανά χρήστη είναι παρόμοιος με τη χρήση messaging, ενώ ξεπερνά το χρόνο χρήσης για κλήσεις και web browsing
  • Οι χρήστες iPhone και Android χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 15 εφαρμογές τον μήνα, ενώ οι χρήστες BlackBerry και Symbian χρησιμοποιούν 8
  • Οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι εντυπωσιακές τόσο για την παγκόσμια αγορά όσο και για την Ελλάδα που ακολουθεί με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το κατέβασμα εφαρμογών κινητών τηλεφώνων θα αυξηθεί x7 μέχρι το 2014 ενώ τα έσοδα από τα Mobile Apps θα αυξηθούν x5

Σε αυτό το περιβάλλον, η WIND τοποθετείται στρατηγικά, παρουσιάζοντας πρόσφατα τις πρώτες δικές της Mobile εφαρμογές ενώ σχεδιάζει και σύντομα θα διαθέσει στους πελάτες της πολλές ακόμη εφαρμογές οι οποίες εντάσσονται στις ευρύτερες κατηγορίες της Ψυχαγωγίας, του Self Care (χρηστικές εφαρμογές) και των Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας.

Οι τρεις εφαρμογές που διαθέτει ήδη η εταιρία στους πελάτες της είναι δωρεάν για τους χρήστες iPhone και Android Smartphones και αποτελούν τα πρώτα δείγματα χρηστικών εφαρμογών που θα προσφέρει. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εφαρμογές «Μετρητής Χρήσης», «Καταστήματα Wind» και «Call Manager», ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες κι άλλες εφαρμογές που έχει υπό ανάπτυξη η εταιρία. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τις τρεις αυτές εφαρμογές στο σχετικό post που είχε ανέβει πρόσφατα στο xblog.gr.

Δυναμική η Εξέλιξη της αγοράς των Smartphone και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η αγορά κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως στρέφεται πλέον έντονα προς τα Smartphones, με τις πωλήσεις τους να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα ενός έτους και με πρόβλεψη η  αγορά να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2015.

Το λειτουργικό Android αποτελεί ένα από τα κύρια οχήματα ανάπτυξης των πωλήσεων έξυπνων συσκευών με market share που συνεχώς αυξάνεται και προβλέπεται να αγγίξει το 49%. Όπως φαίνεται θα ακολουθήσει το Windows Phone που εκτιμάται να φτάσει το ~20% και το iOS που όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα προβλέψεις θα διατηρήσει ένα ~17%.

Η Ελλάδα ακολουθεί την παγκόσμια τάση των πωλήσεων Smartphones. Τα προσιτά smartphones (<200€) αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων –περίπου 60% – ενώ προβλέπεται ότι οι συσκευές με τιμή χαμηλότερη των 100€ θα διεκδικήσουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Το γ’ τρίμηνο του 2011 το 72% των πωλήσεων αφορά σε smartphones που η τιμή τους δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.