XBLOG logo @2x

Ελλάδα: Στα θρανία οι γονείς για την προστασία των παιδιών τους

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Ελλήνων γονέων για την προστασία των παιδιών τους από τους κινδύνους του διαδικτύου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής και ιδρυτή της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων, κ. Μανώλη Σφακιανάκη, οι αιτήσεις που έχει δεχθεί από τις αρχές του χρόνου η ακαδημία από γονείς που επιζητούν ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στο θέμα αυτό, έχουν ήδη φτάσει τις 3.950 και αναμένεται να αυξηθούν.

Τα μαθήματα της Ακαδημίας, είναι δωρεάν και γίνονται εξ’ αποστάσεως μέσω υπολογιστή, σε πραγματικό χρόνο από καταρτισμένους εισηγητές. Κάθε κύκλος εκπαίδευσης είναι μηνιαίος και χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης. Από την Κέρκυρα και την Καστοριά μέχρι την Αμοργό τα Χανιά και την Αλεξανδρούπολη, η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία αυτή είναι τεράστια.

Τα παρόντα δεδομένα του Διαδικτύου, τα θετικά και τα αρνητικά του, τα νέα φαινόμενα, τα Social Media, αλλά και οι καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, μέσω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν, είναι η θεματολογία που καλύπτει η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων στα μαθήματα.

WIND kids@safety.gr Manolis Sfakianakis
Ο επικεφαλής και ιδρυτής της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων, Μανώλης Σφακιανάκης

Επιπλέον όλα τα παραπάνω ζητήματα προσεγγίζονται και από ψυχολογική σκοπιά. Θέματα όπως αυτά του Εθισμού και του Cyber Bullying, αναλύονται σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τυχόν συμπτώματα, αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος επικοινωνία. Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών λόγω του διαδικτύου.

Υποστηρικτής της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων για 2η συνεχή χρονιά είναι η WIND, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας kids@safety.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.